Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Privacy Policy
LAMIAthema.gr
  • Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • LIFE
    • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • LIFE
    • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
No Result
View All Result
LAMIAthema.gr
No Result
View All Result

Πέντε εστιατόρια όπου το κρέας έχει τον πρώτο λόγο

20 Δεκεμβρίου, 2021
in ΓΕΥΣΗ
0
Πέντε εστιατόρια όπου το κρέας έχει τον πρώτο λόγο

Κάτι γίνεται με το κρέας. Καιρό τώρα. Ακολουθώντας διαφορετικές φιλοσοφίες, αντλώντας στοιχεία από ποικίλες κουλτούρες, διάφορων τύπων εστιατόρια ανοίγουν μια μεγάλη βεντάλια επιλογών σε φυλές, διεθνείς και ντόπιες, κοπές και τεχνικές ψησίματος. Παλιότερα αγαπημένα μέρη κρεατοφαγίας και άλλα, που κάνουν αυτό τον χειμώνα τα πρώτα τους βήματα στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, με ανοιχτές φωτιές, φούρνους Josper και ροτισερί, ειδικά καπνιστήρια, ψυγεία σιτέματος και μηχανές κοπής αλλαντικών «κυκλώνουν» ένα μεγάλο ζήτημα, που έχει πολύ ψαχνό· και λιμπιστικό λιπάκι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες πια χαλαρή ή πιο «καλή» έξοδο, αλλά και για μια στάση το μεσημέρι μετά τα ψώνια των ημερών.

Basegrill

Στο Basegrill κάνουν συστηματική δουλειά με τις πρώτες ύλεςΣτο Basegrill κάνουν συστηματική δουλειά με τις πρώτες ύλες

Το εστιατόριο που άνοιξαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος πριν από δεκαπέντε και βάλε χρόνια στο Περιστέρι παραμένει σταθερή επιλογή στις ατζέντες των φανατικών του καλού κρέατος. Το θαυμάσιο βοδινό ταρτάρ που σερβίρεται πάνω σε μπισκότο πατάτας καλυμμένο με μια στρώση αυγοτάραχου Τρικαλινού, το λεπτοκομμένο, υπέροχα ψημένο συκώτι, οι σπαλομπριζόλες και τα rib eye ωρίμανσης εξηγούν στην πράξη το γιατί. Η άμεση σχέση τους με παραγωγούς και εκτροφείς που βοήθησαν στην αναβίωση αρχέγονων ελληνικών φυλών και τα αλλαντικά που παρασκευάζουν μόνοι τους, είναι ένας ακόμη άσος στο μανίκι των δύο αδερφών. Στο Basegrill χαίρεσαι χειροποίητα λουκάνικα από στεπική αγελάδα τύπου Κατερίνης, από ελληνικό μαύρο χοίρο ή από καλαρύτικο πρόβατο (πιο πικάντικο αυτό, θυμίζει λίγο σουτζούκι), εξαιρετικό back bacon από μαύρο γουρουνάκι και μια φοβερά ντελικάτη μορταδέλα, πασπαλισμένη με φιστίκι Αιγίνης. Στην εκτενή συλλογή από μπίρες, που τις αγαπούν ιδιαίτερα εδώ, θα βρεις και τρεις δικές τους, ενώ πρόσφατα στις ίδιες υπάρχουσες επιλογές σε house wine ήρθε να προστεθεί μια νέα σειρά ετικετών σε συνεργασία με τους αμπελώνες Αλεξίου στην Τραγάνα Φθιώτιδος.

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64 και Αμμοχώστου, Περιστέρι, τηλ. 2105757455

Δον Μόσκιο

Τόσο το όνομα, όσο και το ντεκόρ, με το κόκκινο τούβλο στους τοίχους, το κόκκινο μάρμαρο με τα λευκά νερά που ντύνει το μπαρ, τις παλιές μηχανές του κιμά και τα διακοσμητικά κεφάλια ταύρων, αντλούν έμπνευση από το μοσχαρίσιο κρέας. Το πορτρέτο του κεντρικού του ήρωα του νέου, σύγχρονης αισθητικής εστιατορίου του Ομίλου Καστελόριζο, του Δον Μόσκιο, στολίζει την κυρίως αίθουσα, και το μενού που έχει συνθέσει ο Άγγελος Τζαν τον τιμά με βοδινό μεδούλι, κεφτεδάκια από black angus, Tri Tip, βοδινή σπαλομπριζόλα ωρίμανσης 72 ημερών κι όχι μόνο. Μαζί τους βέβαια θα βρείτε πολλές ακόμη προτάσεις, όπως rib eye από ελληνικής παραγωγής Iberico, μπέργκερ από κιμά προβατίνας, αλλά και μαγειρευτά όπως το αρνάκι φρικασέ ή ο κόκορας που σερβίρεται με κους κους αρωματισμένο με σάλτσα μάραθου και ζαμπαγιόν από ταχίνι. Πέρα από τη συλλογή του σε κρασί, μπορείτε να δοκιμάσετε και κάποιο από τα κοκτέιλ που προτείνουν· ο κατάλογος έρχεται σε ξύλινο κουτί κλεισμένο με βουλοκέρι.
Ιλισίων 13 Νέα Κηφισιά, τηλ. 2106203300

Brutus Τavern

Στο χώρο που στέγασε το Nikkei και το Patpong στην αρχή της πορείας τους, στην οδό Λεβέντη, εδώ και λίγο καιρό βασιλεύει το κρέας. Το μενού του καινούργιου εστιατορίου υπογράφει ο Μιχάλης Νουρλόγλου, ενώ σεφ είναι ο Στέφανος Ρίζος, που συνεργάζεται μαζί του εδώ και χρόνια. Στα τραπέζια της στενόμακρης σάλας με τους σκούρους καναπέδες, τα σπασμένα λευκά πλακάκια με τα χρυσά «γεμίσματα», τις μαύρες καρέκλες με τις χρυσές πλάτες που σ’ ένα πολυτελές σκηνικό με μια γοητευτική dark χροιά, κυκλοφορούν rib eye, Τ-Βοne και Tomahawk. Και μαζί τους μεδούλι πάνω σε κράκερ με κρέμα μαϊντανού και καψαλισμένο κρεμμύδι, ταρτάρ από σιτεμένη μοσχίδα ελληνικής εκτροφής, σερβιρισμένο με λάδι λεμονιού και κρέμα χρένου, μια πολύ νόστιμη «πίτα» με μοσχαρίσια ουρά, μανιτάρια και μπεσαμέλ από τυρί comte, σκεπασμένη με τραγανή ζύμη, σταμπαρισμένη με ένα B (όπως Brutus), παϊδάκια από Ιβηρικό χοίρο, αρμένικο κεμπάπ κι άλλα πολλά. Το νέο εστιατόριο έχει δώσει ιδιαίτερη βάση και στο κρασί, εστιάζοντας στον ελληνικό και τον νεοκοσμίτικο αμπελώνα, με τις δελεαστικά κοστολογημένες ετικέτες της λίστα να αποτελούν ένα έξτρα θέλγητρο για τους οινόφιλους.
Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 2107240453

Po’ Boys

Πάνε ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που ο Βασίλης Σπόρος θέλησε να γνωρίσει στο αθηναϊκό κοινό την κουλτούρα του μπάρμπεκιου των νότιων και νοτιανατολικών πολιτειών της Αμερικής. Τ Bone, chuck steak, inside skirt, hanger steak, Tri Tip και Tomahawk σιγοψήνονται και σιγοκαπνίζονται στον ειδικά σχεδιασμένο smoker, τα σάντουιτς po’ boys επιβεβαιώνουν το όνομα και τα μπέργκερ – στο νέο κατάλογο είναι 16 στον αριθμό, που δεν τα λες και λίγα για ένα στέκι που δεν είναι μπεργκεράδικο– δίνουν και παίρνουν. Όσοι αγαπούν τα mac n cheese, θα χαρούν να μάθουν ότι πλέον έχουν και μια πιο πικάντικη εκδοχή με καυτερή sriracha και ξεψαχνισμένο χοιρινό. Το άλλο καινούργιο είναι ότι πέρα από τις δεκάδες μπίρες από ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες που εναλλάσσονται στο ψυγείο που βλέπεις απέναντί σου με το που μπαίνεις, στο φιλικό casual εστιατόριο στου Ψυρρή, μπορείς να συνοδεύσεις το φαγητό σου με κάποιο από τα έξι κοκτέιλ που συνέθεσε η Μυρσίνη Σπανέλη αντλώντας κι εκείνη έμπνευση από τον αμερικάνικο Νότο: Frozen Po’ Boys Margarita, Osby Americano….
Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή, τηλ. 2103234672

Spit Jack

Στη ροτισερί απέναντι γυρίζουν πορκέτα, πάπια, κοτόπουλο και πικάνια από Black Angus. Αντί για μαχαίρι, μαζί με το πιρούνι σου φέρνουν μπαλταδάκι. Αυτό το μικρό εστιατόριο που στη σάλα του δένει στοιχεία χασάπικου, σαλονιού και tattoo shop έχει πολλές ωραίες ιδέες για καθημερινή κρεατοφαγία. Είτε πιάσετε κάποιο από τα τραπέζια του το μεσημέρι, ανάμεσα στις δουλειές ή τα ψώνια, είτε το βράδυ μπορείτε να ξεκινήσετε με μια σαλάτα με πολύχρωμα ντοματίνια, κάπαρη και φύτρες σκόρδου, μια ελαφρά πικάντικη coleslaw, ή το μοσχαρίσιο ταρτάρ με το καβουρδισμένο φουντούκι που το σερβίρουν πάνω σε ψωμί. Και μετά να υποκύψετε σε κάποιο από τα σουβλιστά, που έρχονται με τις σάλτσες και τα συνοδευτικά τους (τα παίρνεις χωριστά) σε ξύλινα πλατό ή στην καινούργια σιγομαγειρεμένη στηθοπλευρά με ασιατικό γλάσο, που σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας.
Σκούφου 10, Σύνταγμα, τηλ. 2103316003

Πηγη www.ethnos.gr

Previous Post

Αιμιλιανός Σταματάκης: Περιγράφει το χρονικό της αντικατάστασης στον Ρινόκερο- «Δεν περίμενα να πάρω τον ρόλο»

Next Post

Τι είναι το metaverse;

Related Posts

Φεστιβάλ Οίτης 2022: Ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα – Τετάρτη 10 Αυγούστου – Τόπος Τεχνών “Χώρα”
ΓΕΥΣΗ

Φεστιβάλ Οίτης 2022: Ταξίδι στην Ισπανική κουζίνα – Τετάρτη 10 Αυγούστου – Τόπος Τεχνών “Χώρα”

10 Αυγούστου, 2022
4ο Street Food Festival την Τετάρτη 10 Αυγούστου στη μαγευτική Παύλιανη
ΓΕΥΣΗ

4ο Street Food Festival την Τετάρτη 10 Αυγούστου στη μαγευτική Παύλιανη

8 Αυγούστου, 2022
Παραδοσιακή ταβέρνα Fotis Family στον Πόρο Κεφαλονιάς (φώτο)
ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή ταβέρνα Fotis Family στον Πόρο Κεφαλονιάς (φώτο)

5 Αυγούστου, 2022
Next Post
Τι είναι το metaverse;

Τι είναι το metaverse;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Privacy Policy
Email: info@lamiathema.gr

© 2023 LAMIAthema.gr - Κατασκευή & Φιλοξενία 19CLOUDS.

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2023 LAMIAthema.gr - Κατασκευή & Φιλοξενία 19CLOUDS.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας αλλά και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο «Αποδοχή», αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.
Cookie settingsΑΠΟΔΟΧΗ
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT

Add New Playlist