LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Πως αξιολογήθηκαν οι Δήμοι από τους πολίτες; Καμπανάκι η αξιολόγηση των πολιτών για τομείς της καθημερινότητας
    7 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Θανατηφόρο τροχαίο στον Ε65 λίγο έξω από την Λαμία
    7 Ιουνίου 2025
    κατασκευή ιστοσελίδων
    Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων από την 19CLOUDS – Δείτε τα νέα πακέτα
    Sponsored by 19CLOUDS I.K.E.19CLOUDS I.K.E.
    Όμιλος Φίλων Δάσους: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2025 – Δεν γιορτάσαμε, στείλαμε σήμα κινδύνου
    7 Ιουνίου 2025
    Basketball camps με τον Νίκο Οικονόμου δωρεάν σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    7 Ιουνίου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Η ιστορία του τόπου μας με μια ξενάγηση στα ΓΑΚ Φθιώτιδας
    7 Ιουνίου 2025
    Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης
    7 Ιουνίου 2025
    summer camp λαμία
    «Αθλητικό Summer Camp» στο Δήμο Λαμιέων
    3 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Κολυμβητικοί αγώνες «Διάκεια 2025»
    30 Μαΐου 2025
    «δε saltarismed!» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
    29 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    9 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης
    19 Μαΐου 2025
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    19ο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα
    28 Μαΐου 2025
    Lemon: Απόψε στη Λαμία η ιστορία του πιανίστα 1900
    26 Μαΐου 2025
    Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο « Αυτό Κυρία, δεν είναι Γενοκτονία ;; »
    25 Μαΐου 2025
    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Λαογραφικό Μουσείο Δίβρης
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Κάστρο Alnwick: Το εντυπωσιακό οικοδόμημα που στέγαζε το «Χόγκουαρτς» στις ταινίες του Χάρι Πότερ
    23 Μαΐου 2025
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Έρχεται το ρομαντικό «Φεγγάρι της Φράουλας» μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
    5 Ιουνίου 2025
    Επαναστατική ανακάλυψη: Έφτιαξαν πλαστικό που διαλύεται στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες
    4 Ιουνίου 2025
    Copernicus: Σύννεφα καπνού από τις φωτιές στον Καναδά «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη
    3 Ιουνίου 2025
    Συναγερμός στη Σικελία: Εξερράγη η Αίτνα – Συγκλονιστικό βίντεο
    2 Ιουνίου 2025
    «Χρυσός» πυρήνας: Η Γη τροφοδοτεί την επιφάνειά της με πολύτιμα μέταλλα
    31 Μαΐου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Παιδική και εφηβική βία – Οι ρίζες του κακού: Ανατροφή χωρίς κανόνες και όρια, συναισθηματική και οικογενειακή παραμέληση​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Αλτσχάιμερ: Εξέταση αίματος εντοπίζει πρώιμα συμπτώματα της νόσου
8 Ιουνίου 2025
Ν. Χαραλαμπίδης – Greenpeace στο ΕΡΤΝews: Καμπανάκι από την Ε.Ε. για να μειώσουμε την κατανάλωση του νερού κατά 10%
8 Ιουνίου 2025
Φωτιά στα Βίλια – Σηκώθηκαν 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα​
8 Ιουνίου 2025
Καιρός – Καλλιάνος: Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα – Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη​
8 Ιουνίου 2025
Γιατρός εκπέμπει SOS: Στο έλεος φλεγμονής και ογκογένεσης όσοι κόλλησαν κορωνοϊό, ακόμη και «ελαφριά»​​
8 Ιουνίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > Παιδική και εφηβική βία – Οι ρίζες του κακού: Ανατροφή χωρίς κανόνες και όρια, συναισθηματική και οικογενειακή παραμέληση​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Παιδική και εφηβική βία – Οι ρίζες του κακού: Ανατροφή χωρίς κανόνες και όρια, συναισθηματική και οικογενειακή παραμέληση​​

4 Οκτωβρίου 2024
Updated 2024/10/04 at 12:03 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Σοκ έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο το τελευταίο διάστημα τα απανωτά κρούσματα βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Contents
Η συναισθηματική παραμέλησηΟ φανατισμόςΗ εξοικείωση με τη βίαΤα “καμπανάκια” κινδύνουΤι πρέπει να κάνουν

Τα «ραντεβού -ενέδρες» που στήνουν διαδικτυακά αγόρια και κορίτσια στην εφηβεία, όπως το περιστατικό στη Γλυφάδα όπου παιδιά Γυμνάσιου επιτέθηκαν σε μια 14χρονη μαθήτρια αλλά και η ανατριχιαστική σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου από συνομήλικούς του σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, έχουν «φρικάρει» την Ελληνική κοινωνία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2023 η αστυνομία συνέλαβε περίπου 6.150 ανήλικους δράστες, ενώ το 2024 σχεδόν 9.000 (8.978), δηλαδή περίπου 50% αύξηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν από δυο εβδομάδες.

- Advertisement -

Τι φταίει όμως για τα χιλιάδες περιστατικά βίας που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα με αυξητική τάση;

Η ανατροφή των παιδιών χωρίς όρια και κανόνες, τα πολεμικά video games, η συναισθηματική παραμέληση και η ενδοοικογενειακή βία, είναι ορισμένες από τις αιτίες που έχουν εκτινάξει τα περιστατικά βίας από «αγέλες παιδιών» που είναι αποφασισμένα ακόμα και να σκοτώσουν και στη χώρα μας.

«Το γεγονός ότι δεν τίθενται όρια και ότι παρέχουμε πλέον στα παιδιά τα πάντα προκαλούν την εναντίωση των παιδιών, τα οποία αρνούνται κάθε υποχρέωση, από πολύ μικρές ηλικίες, όπως π.χ. το ντύσιμο, το μπάνιο, το διάβασμα κ.ά.» εξηγεί η Φρίντα Κωνσταντοπούλου, Παιδοψυχίατρος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονική Συνεργάτης Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.

«Πρόκειται, λοιπόν, για μία αντίσταση στους κανόνες και τα “πρέπει”, η οποία στην εφηβεία λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε τέτοιες συνθήκες δεν έχουν κίνητρα και στη συνέχεια θα χειραγωγηθούν σε διάφορες μορφές βίας, είτε είναι οπαδική, είτε ρατσιστική, είτε πολιτική.

Αναλόγως με το περιβάλλον στο οποίο θα τύχει να βρεθούν, θα εκδηλώσουν τα αρνητικά συναισθήματά τους. Γιατί η βία εκδηλώνει ακραία αρνητικά συναισθήματα, όπως στεναχώρια, θυμό, απελπισία», συμπληρωνει η ειδικός.

Η συναισθηματική παραμέληση

Προς την ίδια κατεύθυνση, αλλά από μία άκρως αντίθετη αφετηρία, κινούνται και τα παιδιά που είναι συναισθηματικά παραμελημένα ή έχουν υποστεί βία από την οικογένεια ή από το ευρύτερο περιβάλλον.

Όταν υπάρχει ενδοοικογενειακή βία ή/και κακοποίηση τότε τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Παιδιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες που έχουν υποστεί βία στο σχολείο, όταν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, που θα τους δώσει την άνεση, θα συμπεριφερθούν αντίστοιχα.

Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν με τη βία και την υπομένουν εκεί όπου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν, ενώ την εκδηλώνουν εκεί όπου έχουν τα περιθώρια. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος της βίας.

«Είναι προφανές ότι η βία γεννάει βία, ενώ η συναισθηματική παραμέληση προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να κρατάμε και ένα μέτρο σε αυτά που προσφέρουμε στα παιδιά, έτσι ώστε να τους δίνουμε ένα κίνητρο για να κάνουν όνειρα και να προχωρήσουν στη ζωή τους. Γιατί σε περίπτωση που δεν έχουν κίνητρα, αναζητούν άλλους τρόπους για να δώσουν νόημα στη ζωή και την ύπαρξή τους και συχνά γίνονται ευάλωτα στη χειραγώγηση», εξηγεί η κ. Κωνσταντοπούλου.

Όπως η ίδια επισημαίνει, όταν τα παιδιά μαθαίνουν να αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα μέσα στην οικογένεια, θα απαιτήσουν το ίδιο και από το σχολείο, ή από οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό πλαίσιο βρεθούν.

Σύμφωνα με αυτό το αίσθημα παντοδυναμίας, δημιουργείται ένα συναισθηματικό κενό, γιατί τίποτα δεν έχει νόημα, κατά συνέπεια το να εκδηλώσουν βία και να προβούν σε παράνομες και προκλητικές πράξεις, αποτελεί μια πρόκληση στη ζωή τους.

Ο φανατισμός

Ο φανατισμός μιας οικογένειας ή ενός γονέα με μία ομάδα, για παράδειγμα, μπορεί να ενισχύσει τις εκδηλώσεις βίας των παιδιών, τα οποία ακολουθούν τα πρότυπα που έχουν στο περιβάλλον τους.

Όπως τονίζει η ειδικός, οι φανατισμοί όλων των ειδών προκαλούν δυσκολίες στην ατομική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Ωστόσο, το να ασχολείται κανείς με ένα άθλημα και ακόμα περισσότερο το να αθλείται ο ίδιος έχει θετική επίδραση, καθώς ο αθλητισμός μαθαίνει στα παιδιά την πειθαρχία και δίνει νόημα στη ζωή τους. Ακόμη και αργότερα, το να παρακολουθούν υγιώς ένα άθλημα ή μία ομάδα και να συμμετέχουν σε υγιή ανταγωνισμό έχει θετικό αντίκτυπο στην εξέλιξή τους, καθώς και στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους.

Η εξοικείωση με τη βία

Η εξοικείωση των παιδιών με τη βία είναι άλλο ένα στοιχείο το οποίο συμβάλλει στην εμφάνιση βίαιων συμπεριφορών.

Τα video games και οι ταινίες, σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ενδιαφέρον, συχνά κατακλύζονται από βία και αποτελούν ένα σημαντικό πεδίο εξοικείωσης των παιδιών με αυτή.

Ναι μεν αντιλαμβάνονται, ότι πρόκειται για φαντασία και ότι αυτό δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι η εξοικείωση, δρα υποσυνείδητα, με ένα αίσθημα απάθειας, απέναντι σε δυσάρεστα γεγονότα, που αφορούν συνανθρώπους τους.

Τα “καμπανάκια” κινδύνου

Οι γονείς πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση, έτσι ώστε να αντιληφθούν έγκαιρα τις τάσεις για βίαιες συμπεριφορές των παιδιών τους και να παρέμβουν, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη.

«Από μικρή ηλικία, όταν βλέπουν ότι υπάρχει έντονη εκδήλωση συναισθημάτων πρέπει να θορυβούνται.

Η επιθετικότητα προς τα ζώα είναι μία από τις πρώτες εκδηλώσεις εναντιωματικής διαταραχής και παραβατικής συμπεριφοράς.

Η παρενόχληση των πιο αδύναμων ή “διαφορετικών” συνομηλίκων είναι επίσης ένα “καμπανάκι”.

Μπαίνοντας στην εφηβεία, τα χαρακτηριστικά αυτά γίνονται πιο έντονα, ενώ οι εκδηλώσεις βίας μπορεί να επεκταθούν και μέσα στο σπίτι», αναφέρει η ειδικός, υπογραμμίζοντας ότι «οι γονείς δεν πρέπει να δείχνουν καμία ανοχή και στρουθοκαμηλισμό στις βίαιες συμπεριφορές».

Τι πρέπει να κάνουν

Τα παιδιά που εκδηλώνουν βία αντιμετωπίζουν, συναισθηματικές, ακαδημαϊκές ή άλλες δυσκολίες. Η κ. Κωνσταντοπούλου εξηγεί πού πρέπει να εστιάσουν οι γονείς έτσι ώστε να προλάβουν ή να εντοπίσουν τις δυσκολίες που προκαλούν τη βίαιη συμπεριφορά των παιδιών τους, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί στην παιδική ηλικία, θα συνεχίσει να εκδηλώνεται στην ενήλικη ζωή:

Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ κοντά και να μιλάνε με τα παιδιά τους. Να παρακολουθούν, με διακριτικότητα τη ζωή τους.

Η επικοινωνία με τα παιδιά μπορεί να δώσει λύση στις δυσκολίες τους, ενώ παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει τον ηθικό φραγμό που δεν επιτρέπει βίαιες συμπεριφορές, έστω κι αν υπάρχει αυτή η τάση.

Σημαντικό ακόμα ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί η καλλιέργεια της ενσυναίσθησής τους, της ικανότητας δηλαδή να συμπάσχουν με τα συναισθήματα των ανθρώπων, με τους οποίους συναναστρέφονται.

Συχνά όταν οι γονείς βλέπουν την αντιδραστικότητα και τη βιαιότητα των παιδιών να γίνονται πολύ έντονες, φτάνουν στο άλλο άκρο και γίνονται και οι ίδιοι επιθετικοί, προκειμένου να επιβληθούν. Ωστόσο, είναι προφανές ότι όταν τραβούν και οι δύο το σκοινί κάποια στιγμή θα σπάσει, με δυσάρεστα για όλους αποτελέσματα.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος. Τα παιδιά γίνονται ακόμη πιο αντιδραστικά και χάνεται εντελώς η επικοινωνία μαζί τους.

Εάν το πρόβλημα δεν γίνει αντιληπτό στην παιδική ηλικία, τότε θα γίνει στην εφηβεία, κατά την οποία οι οποιεσδήποτε δυσκολίες λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Οι γονείς θα πρέπει να προσεγγίζουν τους εφήβους με πολύ καλό και ήρεμο τρόπο και να διατηρούν την επικοινωνία στη καθημερινότητά τους, έτσι ώστε να εντοπιστούν τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν.

Παρά τη φαινομενικά αντίθετη συμπεριφορά τους, τα παιδιά είναι πάντα διαθέσιμα και πάντα ένα κομμάτι τους περιμένει αυτήν την προσέγγιση.

Σε περιπτώσεις που οι γονείς δεν μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά, το άτομο που προσεγγίζει τα παιδιά, τα υποστηρίζει και τα ενισχύει συναισθηματικά ενδέχεται να είναι κάποιο άλλο πρόσωπο, είτε από το οικογενειακό ή σχολικό περιβάλλον, είτε από τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες.

Αυτός είναι, επίσης, ο ρόλος του ψυχοθεραπευτή: ένας άνθρωπος που ακούει, χωρίς να κατακρίνει, που υποστηρίζει και βοηθάει το παιδί στη διαδικασία της ωρίμανσης.

Ένα παιδί που χάνει το ενδιαφέρον του, που εκδηλώνει επιθετικότητα, ακόμα και μέσα στο σπίτι, πρέπει να υποστηριχθεί. «Όσο πιο νωρίς εντοπιστούν τα συμπτώματα και αντιμετωπιστούν, τόσο το καλύτερο. Πολλές φορές οι γονείς αγνοούν και υποτιμούν τα συμπτώματα. Η πεποίθηση ότι το παιδί θα μεγαλώσει και θα αλλάξει συνήθως αποδεικνύεται λανθασμένη» καταλήγει η κ Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί εξαιτίας του clawback που τους οδηγεί σε λουκέτο

Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ: Ξεκινάει σήμερα η κατ’ οίκον θεραπεία για άτομαμε πολλαπλή σκλήρυνση

Καφές – Αναψυκτικά: Πώς σχετίζονται με το εγκεφαλικό

ΥΓΕΙΑ | topontiki.gr

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ φραγμένη αποχέτευση που σας χάλασε την ημέρα; Οι ειδικοί στις αποφράξεις του https://apostolisapofraxeis.gr/ είναι εδώ για να σας απαλλάξουν άμεσα και αξιόπιστα από κάθε πρόβλημα σωληνώσεων.

4 Οκτωβρίου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αλτσχάιμερ: Εξέταση αίματος εντοπίζει πρώιμα συμπτώματα της νόσου
8 Ιουνίου 2025
Ν. Χαραλαμπίδης – Greenpeace στο ΕΡΤΝews: Καμπανάκι από την Ε.Ε. για να μειώσουμε την κατανάλωση του νερού κατά 10%
8 Ιουνίου 2025
Φωτιά στα Βίλια – Σηκώθηκαν 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα​
8 Ιουνίου 2025
Καιρός – Καλλιάνος: Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα – Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη​
8 Ιουνίου 2025
Γιατρός εκπέμπει SOS: Στο έλεος φλεγμονής και ογκογένεσης όσοι κόλλησαν κορωνοϊό, ακόμη και «ελαφριά»​​
8 Ιουνίου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Γιατρός εκπέμπει SOS: Στο έλεος φλεγμονής και ογκογένεσης όσοι κόλλησαν κορωνοϊό, ακόμη και «ελαφριά»​​

8 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει πάνω από 170 τύπους καρκίνου​​

7 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Air fryer: Έτσι θα μειώσετε το, πιθανώς καρκινογόνο, ακρυλαμίδιο στο τηγάνισμα​​

7 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Αρτηριακή πίεση: Τι συμβαίνει όταν πίνουμε ενεργειακά ποτά​​

7 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?