Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τη Μαρινέλλα, η οποία νοσηλεύεται το βράδυ της Τετάρτης στο «Υγεία», μετά το σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη στη σκηνή του Ηρωδείου.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οργανισμός της έχει αντιδράσει στην ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που της χορηγούν, ενώ φέρεται να έχει μια κάποια επικοινωνία με το περιβάλλον γύρω της.
Για την εξέλιξη της υγείας της τραγουδίστριας, μίλησε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Η διάγνωση είναι ότι έκανε εγκεφαλική αιμορραγία (…) που σημαίνει ότι έσπασε αγγείο και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Τα εγκεφαλικά χωρίζονται, αυτά που είναι αιμορραγικά και αυτά που είναι ισχαιμικά. Το πιο σοβαρό είναι το αιμορραγικό. Η ουσία είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε ούτε σήμερα ούτε αύριο, ήδη έκλεισε το πρώτο 24ωρο, θα περιμένουμε 2 – 3 και μετά για την σταθεροποίηση, εκεί εστιάζουμε. Σημαίνει ότι δεν επεκτείνεται η αιμορραγία, δεν έχει κάνει άλλη επιπλοκή. Περιμένουμε να δούμε μέχρι το τρίτο 24ωρο απεικονιστικά πού βρίσκεται, αν είναι στάσιμη».
Σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη, «αυτήν τη στιγμή, η δυνατή Μαρινέλλα… παλεύει ο οργανισμός της με τη φαρμακευτική αγωγή. Είναι κρίσιμες και δύσκολες ώρες, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει. Θα περιμένουμε. Οι συνάδελφοί μου κάνουν ό,τι μπορούν, η φαρμακευτική αγωγή είναι συγκεκριμένη σε αυτές τις περιπτώσεις, από εκεί και πέρα ο οργανισμός περιμένουμε να ανταπεξέλθει».
«Έχουμε έναν “φόβο”. Τα άτομα νέας ηλικίας αγωνίζονται πάνω σε αυτά τα θέματα τελείως διαφορετικά από έναν άνθρωπο που είναι μεγαλύτερης ηλικίας, όμως ο κάθε οργανισμός είναι ιδιαίτερος, ο κάθε οργανισμός παλεύει και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα επόμενα 24ωρα την σταθεροποίηση και μετά την εξέλιξη», συμπλήρωσε.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ακόμη: «Ας αφήνουμε τον ασθενή λίγο στην ησυχία του να παλέψει. Καταλαβαίνω την αγωνία, την αγάπη του κόσμου, αλλά αυτές οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για έναν οργανισμό».
Σχετικά με την καθυστερημένη έλευση του ασθενοφόρου στον χώρο του Ηρωδείου, η Ματίνα Παγώνη είπε: «Το ότι το ασθενοφόρο πήγε σε 40 λεπτά με τέτοιο κόσμο εκεί μέσα για να μεταφερθεί ένα περιστατικό με μεγάλη προσοχή, νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε. Δεν μπορούσε νωρίτερα να φτάσει με τέτοιο κόσμο και να γίνει όλη αυτή η ιστορία (…) Και να πήγαινε πιο νωρίς, η ζημιά είχε γίνει, το αγγείο είχε σπάσει, η αιμορραγία υπήρχε. Ήδη είχε συμπτώματα».
«Στα εγκεφαλικά επεισόδια υπάρχουν παράγοντες που τους γνωρίζουμε, όπως πχ. μπορεί μια υψηλή πίεση, ο πρώτος παράγων, να δημιουργήσει ένα αιμορραγικό εγκεφαλικό. Πρέπει να προσέχουμε τους προδιαθεσικούς παράγοντες. Μην ξεχνάτε ότι τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι η τρίτη αιτία θανάτου. Θα πρέπει τους προδιαθεσικούς παράγοντες να τους ρυθμίζουμε. Μπορούμε προληπτικά να ρυθμίζουμε».
Όσο για το σύμπτωμα που είχε η Μαρινέλλα πριν ανέβει στη σκηνή: «Ήδη ξεκίνησε ένα σύμπτωμα που είναι βασικό στα αιμορραγικά εγκεφαλικά, είναι η κεφαλαλγία. Από ό,τι αναφέρεται υπήρχε κεφαλαλγία πριν βγει στην σκηνή και μια αιμωδία στο πόδι, δηλαδή δεν το αισθανόταν πολύ καλά. Το στρες είναι ο χειρότερος παράγοντας».
Καπραβέλος: Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε
Στο «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί και ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος, για την κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας.
Αρχικά, ο Νίκος Καπραβέλος είπε πως: «Δίνει την δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Μιλάμε για ένα όργανο του σώματος που ρυθμίζει την λειτουργία όλων των άλλων οργάνων. Είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, ακόμα και όταν είσαι νέος. Πόσο μάλλον όταν ο ασθενής είναι ηλικιωμένος. Αυτή την στιγμή χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί».
Συνεχίζοντας, ο διευθυντής της Β ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου εξήγησε ότι: «Είναι ευτύχημα που η Μαρινέλλα δεν έχει χάσει πλήρως τις αισθήσεις της και δεν έχει διασωληνωθεί. Αυτό σημαίνει ότι τις ζωτικές λειτουργίες μπορεί να τις ελέγξει. Αν περιοριστεί η βλάβη, αν δεν επεκταθεί, τότε έχουμε πολλές ελπίδες να τα βγάλει πέρα και έπειτα από μια μακροχρόνια αποθεραπεία να την έχουμε δίπλα μας!».
«Αξίζει τον κόπο να δώσουμε τα πάντα για να την φέρουμε πίσω στη ζωή και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αυτό που έπαθε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο, θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος παρέμενε σπίτι του, θα μπορούσε να το αποφύγει», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Μαθητής γυμνασίου επιτέθηκε στον διευθυντή του σχολείου
Iωάννινα: Νέα συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων για δύο μηχανάκια (Video)
ΕΛΛΑΔΑ | topontiki.gr