LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Όταν η γεύση συναντά τον ήχο: Το νέο μενού του Okupa Kitchen επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο φαγητό του Ψυρρή
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • LIFESTYLE
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΓΕΥΣΗ > Όταν η γεύση συναντά τον ήχο: Το νέο μενού του Okupa Kitchen επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο φαγητό του Ψυρρή
ΓΕΥΣΗ

Όταν η γεύση συναντά τον ήχο: Το νέο μενού του Okupa Kitchen επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο φαγητό του Ψυρρή

19 Οκτωβρίου 2025 27 Views
Updated 2025/10/19 at 12:45 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Το Okupa Kitchen & Listening Bar πιστεύει πως η γαστρονομία μπορεί να συνδυάζει τέχνη και συναίσθημα. Στον ρυθμό του βινυλίου, προσπαθεί να δώσει στην πόλη έναν ακόμη λόγο να αγαπά τα βράδια της κι εμείς πειστήκαμε να το διαπιστώσουμε.

Δεν έχουν περάσει, άλλωστε, παρά λίγες ημέρες από τότε που μια αυθόρμητη βραδινή βόλτα στην πόλη μας οδήγησε στην οδό Ψαρομηλίγκου. Τα φωτάκια που κρέμονταν πάνω από την αυλή και ο ήχος από τα βινύλια τα οποία έπαιζαν στο background έδωσαν τον τόνο προτού καν διαβούμε το κατώφλι του Okupa Kitchen & Listening Bar.

- Advertisement -
Ad image

Λόγω του δροσερού καιρού, περάσαμε γρήγορα στα ενδότερα: ο χώρος, με την mid-century αισθητική του, τους ξύλινους τόνους, τις καμπύλες γραμμές και τη ρετρό αύρα, μοιάζει πραγματικά με καταφύγιο μέσα στην πόλη. Εκείνο όμως που πραγματικά μας εντυπωσίασε ήταν η αναλογική κονσόλα ήχου και οι πάνω από 4.000 δίσκοι που φιλοξενούνται στο ράφι: δεν βλέπεις συχνά τέτοια αγάπη για τη μουσική μαζεμένη σε έναν χώρο.

Αυτή ακριβώς η «εισαγωγή» μας βοήθησε να καταλάβουμε πως βραδινή εμπειρία στο Okupa δεν θα είναι απλώς ένα δείπνο, αλλά ένα μικρό τελετουργικό που θα συνδυάζει την αισθητική, τη μουσική και τη γεύση σε απόλυτη ισορροπία. Ο Νίκος Δραντάκης, ένας chef με πορεία σε χώρους όπως το Fuga, το Artisanal και το Colonial, έχει πιάσει το νόημα και για αυτό έχει συνθέσει ένα μενού με ξεχωριστή μαγειρική ταυτότητα και προσωπικότητα. Κάθε πιάτο έχει τον δικό του άξονα, βασίζεται στην απλότητα αποφεύγοντας τα περιττά στολίδια κι έχει νοστιμιά και τεχνική.

Οι γαρίδες με πίκλα από εσαλότ, τραγανό κρεμμύδι και σάλτσα jalapeno.

Ξεκινήσαμε με τον ταραμά: λευκός, αέρινος, με λάδι άνηθου και ένα touch αυγοτάραχου εύκολα μπορεί να θεωρηθεί μια μικρή εισαγωγή, ενδεικτική των προθέσεων του chef. Η buratta “Bloody Mary” με τοματίνια, πιπέρι ourfa και crumble από ελιές, είναι μια ευχάριστη, παραλλαγή που συνδυάζει τη μεσογειακή φρεσκάδα με levantine μπαχαρικά, αλλά μοιάζει κάπως να «χάνεται» δίπλα στη φάβα από πράσινο μπιζέλι, με τραγανό τσορίθο, η οποία αποτελεί ένα ευφυές παιχνίδι υφών και αρωμάτων.

Tο comfort κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ καρότου και πίκλες μανιταριού.

Από τα ζεστά πιάτα, το ceviche λαβράκι  με sumac και τραγανή γλυκοπατάτα σε μακρόστενα chips  είναι λεπτοδουλεμένο, αλλά ένα «σκαλί» πιο πάνω σε σπιρτάδα βρίσκονται οι ωμές γαρίδες με πίκλα από εσαλότ, τραγανό κρεμμύδι και σάλτσα jalapeno, φουλ στις εντάσεις. Ο Δραντάκης δουλεύει με τοπικές πρώτες ύλες, με μια ματιά που συνδυάζει Ελλάδα και Μέση Ανατολή, νοσταλγία και νεωτερικότητα. Ίσως για αυτό το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ καρότου και πίκλες μανιταριού, το οποίο διαλέξαμε για κυρίως, μπόρεσε εύκολα να μας υπενθυμίσει πως το comfort food μπορεί να έχει εστιατορική υπόσταση χωρίς να χάνει τη ζεστασιά του.

Ενδιαφέρον είχε, επίσης η τραγανή παντσέτα χοιρινού, με πουρέ καπνιστού καρότου κυρίως χάρη στη σως BBQ με ρόδι που λειτουργούσε ως συνδετικός ιστός μεταξύ των υπόλοιπων υλικών. Το φινάλε γράφτηκε με ένα brownie με miso και σοκολάτα, με λευκή σοκολάτα monte και crumble, ένα γήινο γλυκό, με ένα αλμυρό touch που εξασφάλιζε τη ζητούμενη ισορροπία και το umami στοιχείο και με το Strawberries & Cream, μια πιο δροσερή, φρουτώδη εκδοχή επιδορπίου, με ένα πρωτότυπο πάντρεμα ανάμεσα στο θυμάρι και στη λευκή σοκολάτα.

Brownie με miso και σοκολάτα ή Strawberries & Cream; Αυτό είναι το δίλημμα!

Κι αν η κουζίνα του Okupa δείχνει ωριμότητα, η cocktail list αποκαλύπτει δημιουργικότητα και συνέπεια. Ο Hrag Darakjian έχει επιμεληθεί μια κάρτα που δεν παίζει απλώς με τις τάσεις, αλλά χτίζει ταυτότητα. Το Tubular Spritz, με Aperol, falernum, prosecco και άνθη πορτοκαλιάς, ελαφρύ, ισορροπημένο είναι ιδανικό για το ξεκίνημα. Ο Amerikanos, με Campari, vermouth και φύλλο κάπαρης, έχει τον μεσογειακό χαρακτήρα του aperitivo, ενώ το Snakefinger (rye whiskey, χαμομήλι και amer picon) κινείται σε πιο underground επίπεδο. Το RA-Fashioned αποτελεί μια έξυπνη, ελληνική εκδοχή του κλασικού old fashioned, με bourbon, σύκο και τσάι του βουνού,  χωρίς υπερβολές, ενώ για όσους θέλουν ένταση, το πικάντικο Rocket Fuel με τεκίλα, jalapeño matcha και αλάτι lime είναι το ποτό τους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OKUPA (@okupa.athens)

Το είπαμε και πριν, αλλά αξίζει να το επαναλάβουμε. Εδώ, η εμπειρία ολοκληρώνεται με την ατμόσφαιρα. Το Okupa δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο: είναι ένα urban καταφύγιο, με mid-century αισθητική, πορτοκαλί καναπέδες, βινύλια, και ένα listening bar που καθορίζει τη διάθεση. Ο ήχος είναι αναλογικός, οι μουσικές curated και το vibe θυμίζει εκείνα τα μέρη που δεν φτιάχτηκαν για τις φωτογραφίες, αλλά για τις στιγμές. Στον πρώτο όροφο στεγάζεται ένα co-working space, ιδανικό για όσους θέλουν να δουλέψουν με φόντο jazz και φως από τα μεγάλα παράθυρα και στην ταράτσα με τη θέα στην πόλη βρίσκεται μια πισίνα για τους ενοίκους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη OKUPA (@okupa.athens)

Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ μιας και στο υπόγειο πραγματοποιούνται μαθήματα yoga και πολιτιστικά events. Εκεί βρίσκεται και ένα πραγματικό εύρημα. Πρόκειται για το κομμάτι ενός αρχαίου υδραγωγείου, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά την ανακαίνιση και συντηρήθηκε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων. Που θέλουμε να καταλήξουμε; Το Okupa δεν προσποιείται: είναι ξενοδοχείο, εστιατόριο, listening bar και χώρος δημιουργίας σε ένα. Αυτό το πολύπλευρο DNA είναι και το μυστικό του γιατί το κάνει όχι απλώς διαφορετικό, αλλά πραγματικά σύγχρονο.

Ψαρομηλίγκου 9, Ψυρρή, Τηλ.: 211 0129999

 

Κόστος 40–50€/άτομο (χωρίς ποτό)

To άρθρο Όταν η γεύση συναντά τον ήχο: Το νέο μενού του Okupa Kitchen επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στο φαγητό του Ψυρρή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

​ Read More

Newsroom 19 Οκτωβρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία
7 Νοεμβρίου 2025
Fedriades Delphi Hotel: Πλούσια φιλοξενία με υπέροχη θέα
7 Νοεμβρίου 2025
Το Χωριάτικο στα Λουτρά Πόζαρ προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαμονής και γεύσης
7 Νοεμβρίου 2025
Swan by Kontiki: Ένα πλωτό εστιατόριο στη Ρόδο γράφει τη δική του γευστική ιστορία
6 Νοεμβρίου 2025
Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι
6 Νοεμβρίου 2025

Σας ενδιαφέρουν

ΓΕΥΣΗ

ΟιΝοτικά Pro 2025: Η Κρήτη ταξιδεύει στην Αθήνα μέσα από μια μοναδική οινική εμπειρία

7 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό εκμέκ με καϊμάκι

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο

6 Νοεμβρίου 2025
ΓΕΥΣΗ

Συνταγή για σάλτσα σοκολάτας με τα βασικά υλικά της κουζίνας

5 Νοεμβρίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?