Με ικανοποίηση βλέπουν τις δημοσκοπήσεις στον Περισσό καθώς το ΚΚΕ δείχνει να έχει σταθεροποιηθεί στην τέταρτη θέση το τελευταίο διάστημα, κάτι που σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος δεν είναι συγκυριακό. Εδώ και πολύ καιρό στον Περισσό υπάρχει η εκτίμηση ότι στην ανοδική τάση που παρουσιάζει το κόμμα τους τελευταίους μήνες αποτυπώνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, το οποίο είναι υπαρκτό και δυναμώνει.
Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης, το οποίο «εν μέρει εκφράζεται και σε πολιτική συμπόρευση με το ΚΚΕ», αφορά όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει και όχι μόνο τη σημερινή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Αμπατιέλο (Mega) «η ανοδική πορεία του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις δεν ήταν συγκυριακή», αλλά αυτή καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, και κυρίως μέσα στην κοινωνία, που έχει και μεγαλύτερη αξία όπως είπε, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μεγάλη αύξηση των δυνάμεων που στηρίζει το ΚΚΕ στα σωματεία και στους φορείς.
Πάντως και τη νέα χρονιά το ΚΚΕ φαίνεται να επενδύει στην προσπάθεια να αποσπάσει δυνάμεις από το ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό κοινό, το οποίο έχει απογοητευτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το ΠΑΣΟΚ.
Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ έκανε την εκτίμηση πως υπάρχει «σπρώξιμο» από το σύστημα στο ΠΑΣΟΚ ώστε «να αναλάβει ξανά τον ρόλο της βολικής αντιπολίτευσης», με τον ΣΥΡΙΖΑ «να βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον εκφυλισμό και την ανυποληψία». Θεωρεί μάλιστα ως αιτία αυτού του εκφυλισμού την πολιτική του ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση (άρα όχι τον Κασσελάκη, ο οποίος για το ΚΚΕ αντιμετωπίζεται ως «σύμπτωμα»).
Η ανατροπή στην κοινοβουλευτική τους κατάταξη σύμφωνα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα «δεν αποτελεί κάποια συνταρακτική εξέλιξη για τον λαό, που δεν έχει κάτι να περιμένει από τέτοιες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν κυβερνήσει – το ΠΑΣΟΚ μάλιστα έχει συγκυβερνήσει πολύ πρόσφατα δύο φορές με τη Ν.Δ.».
Στην ίδια συνέντευξη και σχετικά με το ζήτημα της διακυβέρνησης, διαφώνησε με το ότι επικρατεί στην κοινωνία η άποψη πως το ΚΚΕ «δεν θέλει να κυβερνήσει», καθώς γνωρίζει ότι έχει πρόταση εξουσίας, αλλά εκτός των τειχών, κάτι που εκτίμησε ότι ο κόσμος ενδεχομένως δεν το θεωρεί ρεαλιστικό. Από την άλλη, σημείωσε ότι και τα κόμματα που κυβέρνησαν εντός των τειχών έδειξαν τα όρια που υπάρχουν για φιλολαϊκή πολιτική, κάτι που έδειξε να θεωρεί ότι λειτουργεί αντικειμενικά υπέρ ΚΚΕ.
«Ο λαός γνωρίζει ότι μόνο το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης που βγαίνει έξω από τα ασφυκτικά πλαίσια της οικονομίας υπέρ του κεφαλαίου, της Ε.Ε., του σημερινού συστήματος, με τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό στο τιμόνι της οικονομίας και της εξουσίας» είπε. Και πρόσθεσε πως «είναι άλλο ζήτημα το αν έχει πειστεί για τη ρεαλιστικότητα και την αναγκαιότητα αυτής της πρότασης και σε ποιον βαθμό έχει πάρει την απόφαση να παλέψει για αυτήν».
«Όμως, η πολύτιμη εμπειρία που έχει πλέον συσσωρευτεί, ιδιαίτερα από την περίοδο 2015 – 2019, και δείχνει ότι καμιά κυβέρνηση εντός των τειχών του συστήματος, που αποδέχεται δηλαδή όλα τα παραπάνω, δεν μπορεί να βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση του λαού, να επιλύσει λαϊκά προβλήματα, λειτουργεί ως επιπλέον αποδεικτικό στοιχείο υπέρ της πρότασης του ΚΚΕ».
Διαβάστε επίσης:
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr