Έρχεται ψυχρή εισβολή από την Ανατολική Ευρώπη και κατευθύνεται προς την Ελλάδα η οποία και αλλάζει το σκηνικό του καιρού το οποίο τις επόμενες ημέρες θα είναι άκρως χειμερινό. Αυτή η αλλαγή του καιρού σύμφωνα με τον Διευθυντή του εθνικού μετεωρολογικού κέντρου της ΕΜΥ, θα γίνει στη χώρα μας σε δύο κύματα. Πού αναμένεται να χιονίσει.
Το πρώτο κύμα της ψυχρής εισβολής κατεβαίνει την Τετάρτη και αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας ενώ το δεύτερο κύμα θα «χτυπήσει» Παρασκευή προς Σάββατο την Ελλάδα.
«Ειδικότερα στην Αθήνα από την Τετάρτη και μετά θα επικρατήσουν μονοψήφιες μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ αργότερα υπάρχει τάση να ανέβουν», γράφει ο διευθυντής της ΕΜΥ. Σε βίντεο που δημοσίευσε, παρουσιάζει τη γραφιστική απεικόνιση της ψυχρής εισβολής, η οποία έρχεται σε δύο κύματα.
Χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη
Σύμφωνα με τον Θ. Κολυδά, στην Αθήνα οι κάτοικοι αναμένεται να δουν χιόνια την Τετάρτη προς Πέμπτη, στην Πάρνηθα και την Πεντέλη, ίσως και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει τουλάχιστον 8 βαθμούς σε σχέση με τις τωρινές τιμές.
Μάλιστα αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν μέχρι την Κυριακή ενώ μετά, η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.
Γενικότερα, η θερμοκρασία θα είναι αυτό το διάστημα 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα ενώ βροχές, ίσως και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να πέσουν στο Αιγαίο.
Επίσης, χιόνια δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα ηπειρωτικά ενώ στα λευκά δεν αποκλείεται να ντυθούν ορεινά κομμάτια στις Βόρειες Κυκλάδες αλλά και στην Κρήτη.
Δείτε live τη μεταβολή του καιρού μέσα από το γραφικό του Windy:
Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για την Τρίτη (18/2/25)
Στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 08, στα δυτικά και τα νότια τους 14 με 16 και τοπικά στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τόπους, κυρίως στη Θράκη και σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι:: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο από το απόγευμα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι:: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι:: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Στα Δωδεκάνησα από 12 έως 18 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι:: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Άνεμοι:: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά χιονοπτώσεις.
Άνεμοι:: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε επίσης:
Δολοφονία Λυγγερίδη: Συνελήφθη άνδρας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»