LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Εκδήλωση “Τέμπη: Οι κραυγές των παιδιών ζητούν δικαίωση – συμπαράσταση στον αγώνα των συγγενών θυμάτων – ένταξη στο δίκτυο Τ57”
    11 Ιουνίου 2025
    Πως αξιολογήθηκαν οι Δήμοι από τους πολίτες; Καμπανάκι η αξιολόγηση των πολιτών για τομείς της καθημερινότητας
    7 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Θανατηφόρο τροχαίο στον Ε65 λίγο έξω από την Λαμία
    7 Ιουνίου 2025
    κατασκευή ιστοσελίδων
    Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων από την 19CLOUDS – Δείτε τα νέα πακέτα
    Sponsored by 19CLOUDS I.K.E.19CLOUDS I.K.E.
    Όμιλος Φίλων Δάσους: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2025 – Δεν γιορτάσαμε, στείλαμε σήμα κινδύνου
    7 Ιουνίου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    «Σαν παλιό σινεμά»: ΚΔΑΠ και ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης σε μια μοναδική παράσταση
    10 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Η ιστορία του τόπου μας με μια ξενάγηση στα ΓΑΚ Φθιώτιδας
    7 Ιουνίου 2025
    Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης
    7 Ιουνίου 2025
    summer camp λαμία
    «Αθλητικό Summer Camp» στο Δήμο Λαμιέων
    3 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Κολυμβητικοί αγώνες «Διάκεια 2025»
    30 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    9 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης
    19 Μαΐου 2025
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    19ο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα
    28 Μαΐου 2025
    Lemon: Απόψε στη Λαμία η ιστορία του πιανίστα 1900
    26 Μαΐου 2025
    Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο « Αυτό Κυρία, δεν είναι Γενοκτονία ;; »
    25 Μαΐου 2025
    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Λαογραφικό Μουσείο Δίβρης
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Κάστρο Alnwick: Το εντυπωσιακό οικοδόμημα που στέγαζε το «Χόγκουαρτς» στις ταινίες του Χάρι Πότερ
    23 Μαΐου 2025
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Ο νότιος πόλος του Ήλιου αποκαλύπτεται για πρώτη φορά μέσα από τα «μάτια» του Solar Orbiter – Δείτε βίντεο
    11 Ιουνίου 2025
    Copernicus: Στο «κόκκινο» ο πλανήτης – Ρεκόρ ζέστης για τον Μάιο 2025
    11 Ιουνίου 2025
    Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Έρχεται το ρομαντικό «Φεγγάρι της Φράουλας» μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
    5 Ιουνίου 2025
    Επαναστατική ανακάλυψη: Έφτιαξαν πλαστικό που διαλύεται στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες
    4 Ιουνίου 2025
    Copernicus: Σύννεφα καπνού από τις φωτιές στον Καναδά «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη
    3 Ιουνίου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού – Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
ΠΑΣΠΑΜΑ: «Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα, μαζί σώζουμε ζωές»​​
13 Ιουνίου 2025
Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»: Πιστοποιημένο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με την «σφραγίδα» του OECI​​
13 Ιουνίου 2025
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο digitalawards.gov.gr
13 Ιουνίου 2025
Ο ρυθμός της αναπνοής μας έχει το δικό του μοναδικό «αποτύπωμα», διαπιστώνει μελέτη
13 Ιουνίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι εκτάσεις δεν ήταν δημόσιες και δασικές» – Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων​
13 Ιουνίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού – Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» από τους ειδικούς για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού – Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα εμβόλια​​

23 Νοεμβρίου 2024
Updated 2024/11/23 at 6:02 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ενόψει του χειμώνα οι λοιμώξεις του αναπνευστικού θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από όλους μας και κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες, προειδοποιούν επιστήμονες.

Contents
Γιατί κλονίστηκε η εμπιστοσύνη αρκετών ανθρώπων στον εμβολιασμόΟι επιπλοκές του πνευμονιόκοκκου και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καθηγητής και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στυλιανός Λουκίδης, στην Ελλάδα υπάρχει μια περίοδος η οποία ξεκινάει στις 15 Δεκεμβρίου -λίγο πριν τις γιορτές -και τελειώνει στις αρχές του Μαρτίου, όπου φαίνεται ότι ενδημικά υπάρχει έξαρση των ιογενών λοιμώξεων από το κοινό κρυολόγημα μέχρι την πνευμονία.

«Οι πιο γνωστές και δυνητικά επικίνδυνες λοιμώξεις του αναπνευστικού αφορούν τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), την Covid-19, καθώς και άλλους ιούς που σίγουρα υπάρχουν σήμερα και κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια των επιδημικών εξάρσεων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς όχι μόνο για τις προσβολή από τις λοιμώξεις αλλά και για την πιθανή εξέλιξη σε σοβαρή νόσο είναι οι άνθρωποι με χαμηλή άμυνα του οργανισμού, οι λεγόμενοι ανοσοκατασταλμένοι, οι άνθρωποι που είναι πάνω από 65 ετών, αυτοί που έχουν σημαντικές συν-νοσηρότητες, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης» επισημαίνει.

- Advertisement -

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους φετινούς χειμερινούς μήνες όσον αφορά τον κορωνοϊό που πλέον έχει γίνει μια ενδημική νόσος με υφέσεις και εξάρσεις απάντησε: «Είναι σίγουρο ότι μετά τις 15-20 Δεκεμβρίου θα έχουμε πάλι μια αύξηση των περιπτώσεων η οποία σίγουρα θα έχει επίπτωση στις νοσηλείες και στη χρήση των δομών υγείας. Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι σε αυτή τη φάση έχουμε μια πάρα πολύ μικρή εμβολιαστική κάλυψη».

»Η καλή υγιεινή, η έγκαιρη αναγνώριση της λοίμωξης, η έγκαιρη χορήγηση αντιιικών φαρμάκων στις ομάδες εκείνες που κινδυνεύουν για σοβαρή νόσο, καθώς και ο εμβολιασμούς των ανθρώπων εκείνων που έχουν οριστεί διεθνώς ότι είναι πιο ευάλωτοι στην εξέλιξη της νόσου σε σοβαρή μορφή, είναι τα μέτρα εκείνα που θα μειώσουν και την πίεση στο σύστημα υγείας αλλά και τη νοσηρότητα και θνητότητα από τη νόσο», επισήμανε.

Μπροστά στην πρόκληση των αναπνευστικών λοιμώξεων, η ανάγκη πρόληψης καθίσταται επιτακτική επισημαίνουν οι ειδικοί, καθώς πέρα από την τήρηση των κανόνων υγιεινής, είναι σημαντικό και όλοι οι ενήλικες με παράγοντες κινδύνου να είναι επαρκώς εμβολιασμένοι με τα εμβόλια που συστήνονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ) Ενηλίκων.

Όπως εξηγεί ο κ. Λουκίδης «οι άνθρωποι οι οποίοι εμβολιάζονται και τηρούν τους κανόνες υγιεινής στην περίοδο των ενδημικών εξάρσεων και όχι μόνο, είναι σίγουρα η μειονότητα όσων εξελίσσουν μια ιογενή λοίμωξη ή μια μικροβιακή λοίμωξη σε αυτό που λέμε σοβαρή νόσο, όταν μιλάμε για πνευμονιόκοκκο».

Γιατί κλονίστηκε η εμπιστοσύνη αρκετών ανθρώπων στον εμβολιασμό

Την ίδια ώρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να βλέπουν με επιφύλαξη κάποια εμβόλια. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ρώτησε τον πρόεδρο της ΕΠΕ τι έχει συμβάλει ώστε να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στα εμβόλια αλλά και εάν είναι ικανοποιητική η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού σήμερα.

«Εδώ πρέπει να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας η οποία έχει σχέση και με την επικοινωνιακή πολιτική που φτιάξαμε για τα εμβόλια ανεξάρτητα από την περίοδο της Covid-19. Η εμπιστοσύνη του κόσμου, αν εξαιρέσουμε κάποιες μικρές μειονοτικές τάσεις που σίγουρα βλέπουν παντού θεωρίες συνωμοσίας, έχει άμεση σχέση με την προσέγγιση του γιατρού και με την εκλαϊκευμένη τεκμηρίωση της παρέμβασης του εμβολιασμού ως μέσου πρόληψης.

Παίρνοντας αρκετά παραδείγματα από την περίοδο της πανδημικής έξαρσης της Covid-19, πρέπει να θυμηθούμε πώς ήμασταν στις αρχές του 2021 και πως το σύστημα υγείας ανταπεξήλθε σε όλες τις δυσκολίες δύο σκληρών μεταλλάξεων, της βρετανικής και της δέλτα, όταν εισήχθη ο εμβολιασμός. Την ίδια περίοδο, όμως, νομίζω ότι όλοι μας προσπαθήσαμε να υπερασπίσουμε τις επιστημονικές μας απόψεις διαφορετικά ο ένας από τον άλλον, πράγμα που για τον κόσμο ήταν μάλλον ένα αρνητικό πρόσημο ώστε να εμπιστευτεί την επιστήμη».

Όσον αφορά στο ζήτημα της εμβολιαστικής κάλυψης, ο καθηγητής πνευμονολογίας εξήγησε πως η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη έχει πολλές συνιστώσες και οφείλεται «σε πολλαπλές σε διαφορετικές γνώμες που ακούγονται κατά καιρούς από επιστημονικές πηγές, στην μη επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφορία στο διαδίκτυο και ίσως στην έλλειψη επικοινωνιακής τακτικής μεταξύ ιατρού και ασθενούς που άπτεται της σωστής πληροφόρησης της τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης και της εκλαϊκευμένης προσέγγισης».

«Είναι λογικό ότι όταν εμβολιάζεις εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να έχεις και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες, αυτό συμβαίνει με όλα τα φάρμακα. Πρέπει όμως να βάζεις σε μια ζυγαριά όλα τα θετικά στοιχεία του εμβολιασμού, όλες τις θετικές επιδράσεις του εμβολιασμού στη δημόσια υγεία και από την άλλη πλευρά τις λίγες -ακόμα και αν είναι σημαντικές- ανεπιθύμητες ενέργειες», κατέληξε και πρόσθεσε πως θα πρέπει να αναλογιστούμε τη μείωση της πνευμονικής θνησιμότητας μέσω των εμβολίων και να σκεφτούμε την εξάλειψη πολλών ασθενειών οι οποίες επανακάμπτουν λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, όπως η ιλαρά.

Σε ποιο βαθμό τα εμβόλια προστατεύουν από τη μόλυνση και τη σοβαρή νόσηση

Ερωτηθείς ο κ. Λουκίδης με ποια εμβόλια θα μπορούσε κάποιος να προφυλαχθεί και ποια είναι η ποσοστιαία προστασία που προσφέρουν για να μην μολυνθεί από τις ιογενείς λοιμώξεις ανέφερε: «Αυτά τα εμβόλια είναι το εμβόλιο κατά της γρίπης, το εμβόλιο κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού, το επικαιροποιημένο εμβόλιο κατά της Covid-19, ενώ ανεξάρτητα από την εποχή θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί απέναντι στον πνευμονιόκοκκο και στον έρπητα ζωστήρα. Η προστασία με βάση τα ποσοστά που υπάρχουν στη βιβλιογραφία είναι για τη γρίπη κοντά στο 35%, για τον πνευμονιόκοκκο κοντά στο 45%, για την Covid-19 από ό,τι φαίνεται με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν από πρόσφατη βιβλιογραφική άποψη που αφορά το νότιο ημισφαίριο αγγίζουν το 60% στο πρώτο τετράμηνο, ενώ για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό τα στοιχεία είναι πολύ πρώιμα αλλά φαίνεται ότι η προστασία απέναντι στη σοβαρή νόσο μπορεί να αγγίζει και το 90%».

Αλήθεια τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και σε ποιο βαθμό όσων αφορά τη βαρύτητα με την οποία νοσεί κάποιος από μια αναπνευστική λοίμωξη; Αυτό είναι άλλο ένα ερώτημα που προβληματίζει κυρίως τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ επισημαίνει πως τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε αυτούς οι οποίοι έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή κάποιο ηλικιακό κριτήριο και προστατεύουν σημαντικά απέναντι στην εξέλιξη σε σοβαρή νόσο.

«Εκεί τα ποσοστά με βάση την αποτελεσματικότητα είναι πολύ υψηλότερα και είναι πολύ σημαντικό αυτό που βλέπουμε στις ενδημικές εξάρσεις, ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που νοσηλεύονται με ταυτοποιημένες ιογενείς λοιμώξεις -δηλαδή λοιμώξεις οι οποίες έχει ταυτοποιήσει το αίτιο- είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι». «Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και έναν μύθο που υπάρχει, ότι όλες οι λοιμώξεις οι οποίες υπάρχουν κατά τη διάρκεια των ενδημικών εξάρσεων είναι γρίπη. Έτσι αρκετοί λένε έκανα το αντιγριπικό αλλά νόσησα, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι νοσήσαν από κάποια άλλη ιογενή λοίμωξη», πρόσθεσε.

Οι επιπλοκές του πνευμονιόκοκκου και ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός

Ο πνευμονιόκοκκος -για τον οποίο υπάρχει προληπτικό εμβόλιο- είναι ένα ισχυρό μικρόβιο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τη διεισδυτική Πνευμονιοκοκκική νόσο που σχετίζεται με τη μηνιγγίτιδα και την εμφάνιση του μικροβίου στο αίμα επισημαίνουν οι επιστήμονες και προσθέτουν πως άλλες επιπλοκές μπορεί να είναι η συλλογή υγρού στον πνεύμονα που συνοδεύει την Πνευμονιοκοκκική πνευμονία.

«Οι επιπλοκές που μπορεί να συμβούν από την καρδιά όπως η μυοκαρδίτιδα ή/και η περικαρδίτιδα, ή η επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας, μπορεί να οδηγήσουν έναν ασθενή στη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και την εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας», εξήγησε ο κ. Λουκίδης και συμπληρώνει πως η διάγνωση αφορά στην έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη χορήγηση αντιβιοτικών τα οποία καταπολεμούν τη νόσο.

Για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτιμά ότι δικαιολογημένα εξακολουθεί να μας ανησυχεί μετά την έξαρση που εμφάνισε πρόσφατα.

«Τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό η ειδικότητα της πνευμονολογίας τον έμαθε από τη λοίμωξη που προκαλούσε στα παιδιά και που αυτή η λοίμωξη αποτελούσε έναν σαφέστατο προδιαθεσικό παράγοντα για την εμφάνιση άσθματος και στην ενήλικη ζωή. Φαίνεται όμως ότι η επίδραση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού σαν ενδημική ιογενής λοίμωξη κατά τη διάρκεια των μηνών από τον Νοέμβριο μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου έχει μια σημαντική επίπτωση στο σύστημα υγείας με αρκετές νοσηλείες και δυστυχώς με υψηλή θνητότητα», επισήμανε ο κ. Λουκίδης, εφιστώντας την προσοχή στις κύριες ομάδες που προσβάλλονται από τη σοβαρή μορφή του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού που είναι «οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και αυτοί που έχουν συνοδά νοσήματα».

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε δε, είναι ότι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός για τους ενήλικες δεν έχει καμία θεραπεία παρά μόνο πρόληψη μέσω του εμβολιασμού, ο οποίος στην Ελλάδα έχει αδειοδοτηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2024 με σχεδιασμό για τις ηλικίες πάνω από τα 75 έτη και για αυτές μεταξύ 60 και 74 που έχουν τουλάχιστον ένα σημαντικό συνοδό νόσημα», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Οι Αρχές επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του στελέχους clade I της mpox

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε παιδί στην Καλιφόρνια

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μακρόν: Εντείνουν τις προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο

ΥΓΕΙΑ | topontiki.gr

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ φραγμένη αποχέτευση που σας χάλασε την ημέρα; Οι ειδικοί στις αποφράξεις του https://apostolisapofraxeis.gr/ είναι εδώ για να σας απαλλάξουν άμεσα και αξιόπιστα από κάθε πρόβλημα σωληνώσεων.

23 Νοεμβρίου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΠΑΜΑ: «Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα, μαζί σώζουμε ζωές»​​
13 Ιουνίου 2025
Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»: Πιστοποιημένο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με την «σφραγίδα» του OECI​​
13 Ιουνίου 2025
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου ξεκινά η υποβολή των προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο digitalawards.gov.gr
13 Ιουνίου 2025
Ο ρυθμός της αναπνοής μας έχει το δικό του μοναδικό «αποτύπωμα», διαπιστώνει μελέτη
13 Ιουνίου 2025
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι εκτάσεις δεν ήταν δημόσιες και δασικές» – Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων​
13 Ιουνίου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

ΠΑΣΠΑΜΑ: «Δώσε αίμα, δώσε ελπίδα, μαζί σώζουμε ζωές»​​

13 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Αγιος Σάββας»: Πιστοποιημένο Ολοκληρωμένο Κέντρο Καρκίνου με την «σφραγίδα» του OECI​​

13 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές δεν αφήνουν τον εγκέφαλο να γεράσει​​

13 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για τη διαθεσιμότητα κλινών των ψυχιατρικών κλινικών και δομών ψυχικής υγείας​​

13 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?