Τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της νομιμοποίησης του υποβοηθούμενου θανάτου, εγκρίνοντας μια αμφιλεγόμενη πρόταση που καθιστά το Ηνωμένο Βασίλειο ένα από τα ελάχιστα έθνη που επιτρέπουν σε ανθρώπους που πάσχουν από ανίατη νόσο να τερματίσουν τη ζωή τους.
Οι βουλευτές στη Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισαν με 330 υπέρ και 275 κατά του νομοσχεδίου, μετά από μια πολύωρη συζήτηση στην αίθουσα και μια πολυετή εκστρατεία από πρόσωπα υψηλού προφίλ που βασίστηκαν σε βιωματικές μαρτυρίες από πρώτο χέρι.
Η Βρετανία πρόκειται τώρα να συμμετάσχει σε μια μικρή λέσχη εθνών που έχει νομιμοποιήσει τη διαδικασία, και μια από τις μεγαλύτερες σε πληθυσμό που το επιτρέπει. Το νομοσχέδιο πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή των Λόρδων και τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, αλλά η ψηφοφορία της Παρασκευής ξεπέρασε το πιο σημαντικό εμπόδιο.
Επιτρέπει σε άτομα με τερματικές παθήσεις και λιγότερο από έξι μήνες ζωής να πάρουν μια ουσία για να τερματίσουν τη ζωή τους, αρκεί να είναι σε θέση να πάρουν την απόφαση μόνοι τους. Δύο γιατροί, και στη συνέχεια ένας δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα πρέπει να επικυρώσουν την απόφαση.
Ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία και το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας επιτρέπουν τον υποβοηθούμενο θάνατο σε κάποια μορφή, όπως και πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Όρεγκον, η Ουάσιγκτον και η Καλιφόρνια.
Διαβάστε επίσης:
Εκκενώθηκε σταθμός του Βερολίνου – Συνελήφθη άνδρας με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό
ΚΟΣΜΟΣ | topontiki.gr