Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχαρακτηριστούν τα έγγραφα για τις δολοφονίες των Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και των αδελφών Κένεντι, με διάταγμα που υπέγραψε.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι «όλα θα αποκαλυφθούν», ενώ υπέγραφε το εκτελεστικό διάταγμα στο Οβάλ Γραφείο.
Οι τρεις δολοφονίες, το 1963 του προέδρου Τζον Κένεντι, το 1968 του Ρόμπερτ Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968 συγκλόνισαν τις ΗΠΑ και γύρω τους έχουν δημιουργηθεί πολλά σενάρια και συνωμοσίες.
Οικογένεια Κινγκ: Βαθιά προσωπική απώλεια η δολοφονία
Η οικογένεια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αντέδρασε στην απόφαση Τραμπ για τη δημοσίευση φακέλων του FBI, αναφέροντας πως «η δολοφονία του πατέρα μας είναι μια βαθιά προσωπική οικογενειακή απώλεια την οποία έχουμε υπομείνει τα τελευταία 56 χρόνια. Ελπίζουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να εξετάσουμε τους φακέλους ως οικογένεια πριν από τη δημοσιοποίησή τους».
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονήθηκε από τον Τζέιμς Ερλ Ρέι το βράδυ της 4ης Απριλίου 1968, καθώς βρισκόταν στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου Lorraine Motel στο Μέμφις του Τενεσί.
Η οικογένεια του Κινγκ συνέχισε να εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης έρευνας για τη δολοφονία, τονίζοντας τη σημασία της αποκάλυψης της αλήθειας, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκε στη διατήρηση της κληρονομιάς του, αναφέρει το Fox Atlanta.
Κατηγορίες από τον εγγονό του JFK ότι ο Τραμπ χρησιμοποιεί τον παππού του ως «πολιτικό όπλο»
Αλλά και ο εγγονός του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, Τζακ Σλόσμπεργκ, διαφώνησε πλήρως με το εκτελεστικό διάταγμα, μία ημέρα μετά την υπογραφή του.
Μάλιστα, μέσω μηνύματος στα social media, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο ότι χρησιμοποιεί τον παππού του ως «πολιτικό όπλο».
«Η αλήθεια είναι πολύ πιο θλιβερή από τον μύθο — μια τραγωδία που δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Δεν ήταν μέρος κάποιου αναπόφευκτου, μεγάλου σχεδίου. Ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων χρησιμοποιεί τον JFK ως πολιτικό “όπλο”, ενώ εκείνος δεν είναι εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», έγραψε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει τίποτα ηρωικό σε αυτό», κατέληξε.
Διαβάστε επίσης:
Χαμάς: Αυτοί είναι οι τέσσερις ισραηλινοί όμηροι που θα απελευθερωθούν το Σάββατο
Επιμένει ο Μίτσκοσκι: «Η Ελλάδα έχει τύψεις συνείδησης για το “μακεδονικό ζήτημα”»