Την πεπονόφλουδα της χρήσιμης αντιπολίτευσης επιχειρεί να στήσει στο ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση μετά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Ανδρουλάκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως μετά την συνάντηση των δύο ανδρών, όπου κατά γενική ομολογία υπήρξε καλό κλίμα, τα γαλάζια στελέχη άρχισαν να αναθεωρούν την άποψη τους περί …«πράσινου ΣΥΡΙΖΑ».
Είδαν, με λίγα λόγια, στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναν συνετό πολιτικό, ο οποίος εμφανίζεται συναινετικός σε πολλά θέματα, με μετριοπαθή λόγο και έτοιμο να αντιμετωπίσει με συγκαταβατικό τρόπο πολλές από τις προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος.
«Ο σημερινός Ανδρουλάκης δεν είχε καμία σχέση με τον πράσινο ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζαμε το ΠΑΣΟΚ για την συμπεριφορά του τις προηγούμενες μέρες», έλεγαν χαρακτηριστικά τα γαλάζια στελέχη.
Με την τακτική αυτή προφανώς τα κυβερνητικά στελέχη επιχειρούν να αποδομήσουν την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την γνωστή λογική «ίδιοι είμαστε όλοι». Δηλαδή, θέλουν να παρουσιάσουν ότι και το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθούσε τον ίδιο δρόμο στην διαχείριση της κοινωνίας και της οικονομίας, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διαφώνησε σε αυτά τα θέματα με την κυβερνητική πολιτική.
Παράλληλα, αυτό που φαίνεται ότι επιθυμούν είναι να εξομαλύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις σχέσεις της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν συναινέσει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναζητήσει στήριξη από δύο τουλάχιστον κόμματα δεξιότερά του .
Την τακτική αυτή αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, όπως φαίνεται, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πίνακας που παρουσίασε στην έρευνά της η εταιρεία MARC έφερε μεγάλο προβληματισμό στο κυβερνών κόμμα. Πιο συγκεκριμένα, ο πίνακας αυτός παρουσιάζει την κατανομή εδρών στα κόμματα, εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, με βάση τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου. Συγκεκριμένα, οι έδρες έχουν ως εξής: η ΝΔ 123 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 55, το ΚΚΕ 24, ο ΣΥΡΙΖΑ 23, η Ελληνική Λύση 23, το Κίνημα Δημοκρατίας του Κασσελάκη 15, η Πλεύση Ελευθερίας 15, η Φωνή Λογικής της Λατινοπούλου 13 και η Νίκη 9.
Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίζεται έτοιμος να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, τα ποσοστά αυτά δείχνουν ότι η ΝΔ θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση, την Φωνή Λογικής ή με το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη .
Κάτι τέτοιο δημιουργεί τρόμο στην κυβέρνηση, καθώς και για τα τρία αυτά κόμματα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.
Διαβάστε επίσης:
Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τον κατώτατο μισθό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr