LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    summer camp λαμία
    «Αθλητικό Summer Camp» στο Δήμο Λαμιέων
    3 Ιουνίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Πρόστιμο για φωτιά σε οικόπεδο
    3 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Στη Δ.Κ. Σταυρού ο Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου
    3 Ιουνίου 2025
    Δήμος Λαμιέων: Με μεγάλη συμμετοχή η τελική γιορτή του προγράμματος «Άθληση για Όλους»
    3 Ιουνίου 2025
    Εκδήλωση μνήμης της Εθνικής Αντίστασης στην Αταλάντη από το Δήμο Λοκρών
    2 Ιουνίου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    summer camp λαμία
    «Αθλητικό Summer Camp» στο Δήμο Λαμιέων
    3 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Κολυμβητικοί αγώνες «Διάκεια 2025»
    30 Μαΐου 2025
    «δε saltarismed!» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
    29 Μαΐου 2025
    19ο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα
    28 Μαΐου 2025
    Λαμία: Σεμινάριο υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού θα πραγματοποιήσει η Βίκυ Μαραγκάκη
    28 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    9 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης
    19 Μαΐου 2025
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    19ο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα
    28 Μαΐου 2025
    Lemon: Απόψε στη Λαμία η ιστορία του πιανίστα 1900
    26 Μαΐου 2025
    Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο « Αυτό Κυρία, δεν είναι Γενοκτονία ;; »
    25 Μαΐου 2025
    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Λαογραφικό Μουσείο Δίβρης
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Κάστρο Alnwick: Το εντυπωσιακό οικοδόμημα που στέγαζε το «Χόγκουαρτς» στις ταινίες του Χάρι Πότερ
    23 Μαΐου 2025
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Έρχεται το ρομαντικό «Φεγγάρι της Φράουλας» μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
    5 Ιουνίου 2025
    Επαναστατική ανακάλυψη: Έφτιαξαν πλαστικό που διαλύεται στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες
    4 Ιουνίου 2025
    Copernicus: Σύννεφα καπνού από τις φωτιές στον Καναδά «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη
    3 Ιουνίου 2025
    Συναγερμός στη Σικελία: Εξερράγη η Αίτνα – Συγκλονιστικό βίντεο
    2 Ιουνίου 2025
    «Χρυσός» πυρήνας: Η Γη τροφοδοτεί την επιφάνειά της με πολύτιμα μέταλλα
    31 Μαΐου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: H πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα: «Δεν υπήρξε απολύτως κανένας φόβος» λέει ο επικεφαλής γιατρός​​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Νίκος Χαρδαλιάς: Παραδίδουμε στους Δήμους της Αττικής 65 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα​
6 Ιουνίου 2025
Κίνηση στους δρόμους: Πάνω από 55.000 οχήματα «δραπέτευσαν» από Αττική για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος​
6 Ιουνίου 2025
Μενίδι: «Το κάψαμε επιτέλους» – Βίντεο ντοκουμέντο με μαθητές να γιορτάζουν για τη φωτιά που έβαλαν σε σχολείο​
6 Ιουνίου 2025
Προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο – Η Ευρώπη καθιερώνει «mini wallet» με δυνατότητα επιβεβαίωσης της ηλικίας​
6 Ιουνίου 2025
Λάρισα: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στον Πηνειό​
6 Ιουνίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΥ ΖΗΝ > H πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα: «Δεν υπήρξε απολύτως κανένας φόβος» λέει ο επικεφαλής γιατρός​​
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

H πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα: «Δεν υπήρξε απολύτως κανένας φόβος» λέει ο επικεφαλής γιατρός​​

2 Σεπτεμβρίου 2024
Updated 2024/09/02 at 9:02 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το
Contents
Διπλή μεταμόσχευση: Δυνατές στιγμέςΗ οδύσσεια της μητέρας – λήπτρας του μοσχεύματοςΗ διαδικασία της μεταμόσχευσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (31.8.24) η πρώτη συνδιασμένη μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων σε 53χρονη μητέρα με συγγενή καρδιοπάθεια και πνευμονική υπέρταση.

Ο Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης, επικεφαλής χειρουργός της πρώτης επιτυχημένης διπλής μεταμόσχευσης καρδιάς – πνευμόνων που έγινε στο Ωνάσειο μίλησε στο iatropedia.gr για το μεγαλείο ψυχής των συγγενών της δότριας, τις δυσκολίες του εγχειρήματος και τη δύναμη της ιατρικής ομάδας.

- Advertisement -

Το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο έγραψε μια ακόμη λαμπρή σελίδα στις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας, σηματοδοτώντας ένα ακόμα ιστορικό ορόσημο στην ελληνική ιατρική.

Πρόκειται για την πρώτη ταυτόχρονη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων από τον ίδιο δότη σε έναν λήπτη, ενώ μια πρώτη απόπειρα -αλλά όχι επιτυχημένη- είχε γίνει ξανά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 από τον αείμνηστο καρδιοχειρουργό -πρωτοπόρο στον τομέα των μεταμοσχεύσεων-Παναγιώτη Σπύρου.

«Ο δρόμος έχει ανοίξει δεν τον ανοίξαμε εμείς. Απλώς αυτό ήταν ένα ορόσημο. Κάποιος θα το έκανε. Είναι η πρώτη μεταμόσχευση που γίνεται στην Ελλάδα. Νομίζω είχε αποπειραθεί ο αείμνηστος ο Παναγιώτης Σπύρου, αλλά δεν είχε αίσιο τέλος η μεταμόσχευση», αναφέρει σε συνέντευξή του στο iatropedia.gr, ο Θεμιστοκλής Χαμογεωργάκης, Καρδιοχειρουργός, Διευθυντής του Β’ Καρδιοχειρουργικού τμήματος του Ωνασείου και επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ, ο οποίος προσθέτει πώς η λήπτρια σώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή:

«Η κατάσταση ήταν κρίσιμη, η 53χρονη γυναίκα είχε νοσηλευτεί πολλές φορές στο νοσοκομείο. Δεν ήταν με υποστήριξη μηχανική, ήταν με φάρμακα στο σπίτι, όμως, γιατί είχαν πρόβλημα σοβαρό οι πνεύμονες. Είχε συχνές νοσηλείες στο νοσοκομείο, είχε επεισόδια απειλητικά για τη ζωή και χρειαζόταν να μπει πολλές φορές στο νοσοκομείο. Είχε χαμηλό προσδόκιμο ζωής».

Η συνδυασμένη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην γυναίκα και μητέρα ενός μικρού παιδιού, ήταν η 40η μεταμόσχευση για το ελληνικό πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων από το καλοκαίρι του 2020 που επανεκκινήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Παράλληλα, και το πρόγραμμα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς γενικότερα έχει ξεκινήσει από το 1996, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι 30 χρόνια τώρα. Άρα η συγκεκριμένη μεταμόσχευση ήταν η αβίαστη συνέχεια κάποιας δουλειάς και προσπάθειας χρόνων. Και δεν υπήρξε απολύτως κανένας φόβος για το εγχείρημα. Με ενθουσιασμό πέσαμε όλοι πάνω και το κάναμε», τονίζει ο γιατρός.

Διπλή μεταμόσχευση: Δυνατές στιγμές

Ο κ. Χαμογεωργάκης εκφράζει τη συγκίνησή του για τη δύναμη και την αποφασιστικότητα της οικογένειας της δότριας να δωρίσει τα όργανά της σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, συμβάλλοντας έτσι στην αναγέννηση μιας νέας ζωής.

Όπως εξηγεί μάλιστα, αυτή η επέμβαση δεν είναι απλώς το αποτέλεσμα μιας άρτιας ιατρικής τεχνικής, αλλά της συντονισμένης προσπάθειας μιας ευρύτερης ομάδας επαγγελματιών υγείας, και πρωτίστως της σημαντικής συμβολής του ίδιου του δότη και της οικογένειάς του.

Η αναφορά στην συγκεκριμένη δότρια, μάλιστα, από την πλευρά του γιατρού, γίνεται με έντονη συναισθηματική φόρτιση, καθώς παράλληλα τονίζει την ανεκτίμητη αξία της πράξης δωρεάς οργάνων.

«Έχουμε απεριόριστο σεβασμό γι’ αυτό που έκανε η οικογένειά της και για την ίδια τη δότρια, μια 49χρονη γυναίκα, εκεί που είναι. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έγινε. Πάντα σε κάθε μεταμόσχευση αυτούς που σκεφτόμαστε είναι οι δότες και κάποιες φορές δότες είναι μικρά παιδιά και καταλαβαίνετε πόσο πιο συγκινητικό είναι αυτό», τονίζει.

Η αναγνώριση της θυσίας αυτής είναι κεντρικό στοιχείο στη διαδικασία της μεταμόσχευσης, όπως λέει, ενώ η ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά οργάνων αυξάνεται σταδιακά στην Ελλάδα.

«Απ’ ότι φαίνεται έχει αρχίσει και ευαισθητοποιείται το κοινό και η κοινωνία και κάνει την υπέρβαση σε αυτή τη δύσκολη -τη χειρότερη θα έλεγα- στιγμή, της αναγγελίας του θανάτου του προσφιλούς τους προσώπου.

Ταυτόχρονα, υπάρχει εθνικό στρατηγικό πλάνο για τις μεταμοσχεύσεις και χωρίς αυτή την προσπάθεια δεν θα ήταν δυνατός ο εντοπισμός των δοτών. Το ότι φτάσαμε και αξιοποιήσαμε αυτόν τον δότη, οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια της Πολιτείας και της διοίκησης του Ωνασείου και του Ιδρύματος Ωνάση που έχει προσλάβει τους Συντονιστές Μεταμοσχεύσεων», δηλώνει ο γιατρός, ο οποίος προσθέτει ότι έχουμε τόσο καλά αποτελέσματα στον τομέα αυτό, που είναι άμεσα συγκρίσιμα με αυτά των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Η ομάδα του Ωνασείου έλαβε μάλιστα τα εύσημα του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω σχετικής ανάρτησης που έκανε στο Χ.

Πριν από από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε επιτυχώς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς πνευμόνων στην Ελλάδα. Πρόκειται για γυναίκα 52 ετών, μητέρα ενός μικρού παιδιού, η οποία έλαβε το δώρο ζωής από 49 χρονη δότρια από το νοσοκομείο Σωτηρία. Όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας αποδείχτηκαν…

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) August 31, 2024

Η οδύσσεια της μητέρας – λήπτρας του μοσχεύματος

Η λήπτρια της διπλής μεταμόσχευσης είναι μια γυναίκα 53 ετών, μητέρα ενός παιδιού, η οποία υπέφερε από μια σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια.

Η πάθησή της είχε προκαλέσει μη αναστρέψιμη πνευμονική υπέρταση και σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

«Η κατάσταση της ήταν κρίσιμη», εξηγεί ο κ. Χαμογεωργάκης, αναφέροντας ότι είχε νοσηλευτεί επανειλημμένα, με πολλές από αυτές τις νοσηλείες να είναι απειλητικές για τη ζωή της. Η προοπτική της επιβίωσής της χωρίς τη μεταμόσχευση ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

«Η λήπτρια ήταν ήδη στη λίστα. Κι έχουμε σήμερα κι άλλον λήπτη που χρειάζεται παρόμοια μεταμόσχευση. Όταν βρέθηκε η συγκεκριμένη δότρια, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η συγκεκριμένη λήπτρια. Ήταν αβίαστη η απόφαση. Δεν είχαμε το παραμικρό ενδοιασμό. Προχωρήσαμε κατευθείαν και είπαμε “θα το κάνουμε”. Το αποφασίσαμε με ενθουσιασμό και χωρίς άγχος γιατί ξέραμε ότι μπορούσαμε να το κάνουμε. Γιατί τεχνικά δεν είναι πρόβλημα. Γιατί για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο να μπορούμε να το κάνουμε είχε προϋπάρξει δουλειά από αυτό το πρόγραμμα ετών», τονίζει ο γιατρός.

Στο επιτυχημένο πρόγραμμα της μεταμόσχευσης πνευμόνων αναφέρθηκε και ο Ηρακλής Τσαγκάρης, Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος Μεταμόσχευσης Πνευμόνων.

Δείτε επίσης: Ελληνικό πρόγραμμα μεταμόσχευσης πνευμόνων: 40 μεταμοσχεύσεις σε 4 χρόνια και μία ιστορική πρωτιά

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης

Η πολύχρονη εμπειρία επέτρεψε στην ομάδα να προχωρήσει με σιγουριά και χωρίς άγχος στη διπλή μεταμόσχευση, η οποία απαιτεί τη χρήση δύο μοσχευμάτων από τον ίδιο δότη για τεχνικούς λόγους.

Η επιτυχία της επέμβασης δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την προσπάθεια μιας ευρύτερης ομάδας ειδικών.

Ο κ. Χαμογεωργάκης αναγνωρίζει τη συνεισφορά του Ιδρύματος Ωνάση, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), καθώς και των εντατικολόγων και χειρουργών που συμμετείχαν στη διαδικασία. Από τη συντονισμένη δράση για τον εντοπισμό του δότη, μέχρι τις λεπτομερείς εξετάσεις και την επικοινωνία με τον ΕΟΜ, κάθε βήμα ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως λέει.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην ομάδα του Ωνασείου, που αποτελείται από χειρουργούς, αναισθησιολόγους, εντατικολόγους, φυσικοθεραπευτές και νοσηλευτές.

«Υπήρξε νοσηλευτής που όταν άκουσε ότι θα γίνει αυτή η μεταμόσχευση, ενώ δεν δούλευε και δεν είχε βάρδια, ήρθε να δει τη διαδικασία από κοντά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαμογεωργάκης, υπογραμμίζοντας το πάθος και την αφοσίωση της ομάδας.

Τέλος, ο γιατρός αισθάνεται την ανάγκη -όπως λέει- να ευχαριστήσει ονομαστικά τους στενούς συνεργάτες του χειρουργούς που συνέβαλαν στο πρωτοποριακό αυτό χειρουργείο.

Και συγκεκριμένα, τον υποδιευθυντή της Κλινικής, Νεκτάριο Κογεράκη, την επιμελήτρια Α’ Αντιγόνη Κολλιοπούλου και τους δύο γιατρούς που πραγματοποίησαν τη λήψη του μοσχεύματος κ.κ. Κωνσταντίνο Ιερομόναχο και Νικόλαο Παπακωνσταντίνου.

«Έκαναν τη λήψη του διπλού μοσχεύματος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί καταλαβαίνετε αν δεν είχαν βγει σωστά τα μοσχεύματα δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν», σημειώνει ο γιατρός..

Το έργο των γιατρών συνδυάζει την υψηλή τεχνογνωσία με την ανθρωπιά και την αφοσίωση. Η διπλή μεταμόσχευση καρδιάς και πνευμόνων όχι μόνο έσωσε τη ζωή της λήπτριας, αλλά και επιβεβαίωσε την ικανότητα της Ελλάδας να πρωτοστατεί στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη ενός συστήματος υγείας που βασίζεται στην καινοτομία και τη συνεργασία.

Της Γιάννας Σουλάκη / iatropedia.gr

 

To άρθρο H πρώτη διπλή μεταμόσχευση καρδιάς – πνευμόνων στην Ελλάδα: «Δεν υπήρξε απολύτως κανένας φόβος» λέει ο επικεφαλής γιατρός δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Υγεία – NewsIT

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ φραγμένη αποχέτευση που σας χάλασε την ημέρα; Οι ειδικοί στις αποφράξεις του https://apostolisapofraxeis.gr/ είναι εδώ για να σας απαλλάξουν άμεσα και αξιόπιστα από κάθε πρόβλημα σωληνώσεων.

2 Σεπτεμβρίου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Παραδίδουμε στους Δήμους της Αττικής 65 υπερσύγχρονα ηλεκτρικά απορριμματοφόρα​
6 Ιουνίου 2025
Κίνηση στους δρόμους: Πάνω από 55.000 οχήματα «δραπέτευσαν» από Αττική για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος​
6 Ιουνίου 2025
Μενίδι: «Το κάψαμε επιτέλους» – Βίντεο ντοκουμέντο με μαθητές να γιορτάζουν για τη φωτιά που έβαλαν σε σχολείο​
6 Ιουνίου 2025
Προστασία των ανηλίκων από τον εθισμό στο διαδίκτυο – Η Ευρώπη καθιερώνει «mini wallet» με δυνατότητα επιβεβαίωσης της ηλικίας​
6 Ιουνίου 2025
Λάρισα: Εντοπίστηκε σορός γυναίκας στον Πηνειό​
6 Ιουνίου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Αναβρασμός στο «Μεταξά»: Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι, καταγγέλλουν ρουσφέτια του διοικητή​​

6 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Η Υγεία καταρρέει και η κυβέρνηση διαφημίζει πλατφόρμες: Από τις ΜΕΘ των Ντε Γκρές, στην τραγωδία στο Τζάνειο και το κάζο με τα βραχιολάκια​​

6 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Σωματείο Εργαζομένων Ευαγγελισμού στον υπουργό Υγείας: «Η δολιοφθορά είναι χειραγώγηση της κοινής γνώμης»​​

6 Ιουνίου 2025
ΕΥ ΖΗΝΥΓΕΙΑ

Ποιες τροφές καλύτερα να αποφύγεις πριν τον ύπνο​​

6 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?