Εντυπωσιακές καρδιές για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, από αφράτη ζύμη μαγιάς και γέμιση κόκκινης μαρμελάδας.
Μπορείτε να σερβίρετε τις γλυκές καρδιές σε ένα ρομαντικό πρωινό ή και σαν επιδόρπιο στο απογευματινό ραντεβού με τους αγαπημένους σας.
Υλικά για τη Συνταγή
350 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
2 κουταλιές της σούπας μαγιά ξερή
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 κρόκο αυγού
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Χλιαρό γάλα (περίπου 280 ml – 300 ml, ανάλογα με τον τύπο αλευριού)
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
250 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
![](https://www.topontiki.gr/wp-content/uploads/2025/02/6ced06fcc667f8bb072e7ccf3963da15.jpg)
Εκτέλεση
1. Αρχικά ενεργοποιήστε τη μαγιά μαζί με 100 ml από το χλιαρό γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε και αφήστε για 5 λεπτά το μίγμα μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη και έπειτα προσθέστε την ενεργοποιημένη μαγιά, το βούτυρο και αρκετό γάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
3. Ζυμώστε καλά τη ζύμη με το μίξερ ή με τα χέρια σας και αφήστε την να φουσκώσει σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος, για 30 λεπτά.
4. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, σε παραλληλόγραμμο σχήμα, 30 Χ 40 εκατοστών.
5. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα και τυλίξτε τις 2 μεγαλύτερες πλευρές της ζύμης, ρολάροντάς τες μέχρι το κέντρο του παραλληλόγραμμου. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ροδέλα πίτσας, σε φέτες πάχους 3 εκατοστών περίπου. Πάρτε μια φέτα από το ζυμάρι και στο σημείο που ενώνονται οι σπείρες τραβήξτε λίγο τη ζύμη προς τα κάτω, δημιουργώντας έτσι ένα τρίγωνο και σχηματίζοντας την καρδιά.
6. Απλώστε τις καρδιές σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.
7. Σκεπάστε το ταψί και αφήστε να ξαναφουσκώσουν οι καρδιές για 20 λεπτά, έπειτα ψήστε, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στην επιφάνεια. Αφήστε να χλιαρύνουν και σερβίρετε τις καρδιές πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.
Διαβάστε επίσης:
Πικάντικη φασολάδα με παστουρμά, από την Καππαδοκία
Cachapas, οι παραδοσιακές τηγανίτες καλαμποκιού της Βενεζουέλας (street food)