LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Ο Δήμος Στυλίδας Φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου, Παίδων-Κορασίδων, & Παμπαίδων – Πανκορασίδων στις 20-22 Ιουνίου 2025
    21 Μαΐου 2025
    Πράσινο “φως” για το κολυμβητήριο Καρπενησίου
    21 Μαΐου 2025
    Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού -Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
    21 Μαΐου 2025
    Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακροπούλου
    21 Μαΐου 2025
    «Η ψυχική υγεία μετράει… και μεγαλώνοντας!»: Δράση στο Β΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Λαμιέων
    21 Μαΐου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    21 Μαΐου 2025
    Αγώνες Στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» για 5η χρονιά στην πόλη μας – Ο Δήμος Λαμιέων τιμά και φέτος την Ολυμπιονίκη μας
    20 Μαΐου 2025
    Λαμία: Την Κυριακή 25 Μαΐου τα Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Την Δευτέρα 19 Μαΐου η θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»
    18 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    9 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης
    19 Μαΐου 2025
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    21 Μαΐου 2025
    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Λαογραφικό Μουσείο Δίβρης
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
    Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Την Δευτέρα 19 Μαΐου η θεατρική παράσταση «Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»
    18 Μαΐου 2025
    Περιφέρεια Στερεάς: Tο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
    17 Μαΐου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
    Εδιμβούργο
    Εδιμβούργο: H ωραιότερη πόλη της Σκωτίας
    10 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Ανησυχητική έκθεση για «κρίση σοκολάτας» στην Ευρώπη – Υπό απειλή κακάο και καφές
    21 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια ημέρα μέλισσας: Ο… Πούτιν και τα μικροπλαστικά απειλούν τους επικονιαστές
    20 Μαΐου 2025
    Το πανέμορφο νησί που «εξαφανίζει» τα τοπία του από το ίντερνετ – Τέλος οι influencers
    20 Μαΐου 2025
    Εισβολή στον Θερμαϊκό από τις «μέδουσες του φεγγαριού» – Τι γίνεται αν έρθετε σε επαφή
    19 Μαΐου 2025
    Η Λαμία μπαίνει δυναμικά στα Βραβεία Βιβλίου Public 2025
    17 Μαΐου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Γερουλάνος για φωτιά στην Αττική: Το πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση είναι το προφανές – Ο αρμόδιος υπουργός να φύγει χθες​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό: Ενημερώθηκε για το «βραχιολάκι» στο ΤΕΠ​​
21 Μαΐου 2025
Ο Δήμος Στυλίδας Φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου, Παίδων-Κορασίδων, & Παμπαίδων – Πανκορασίδων στις 20-22 Ιουνίου 2025
21 Μαΐου 2025
Πράσινο “φως” για το κολυμβητήριο Καρπενησίου
21 Μαΐου 2025
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού -Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
21 Μαΐου 2025
Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακροπούλου
21 Μαΐου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Γερουλάνος για φωτιά στην Αττική: Το πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση είναι το προφανές – Ο αρμόδιος υπουργός να φύγει χθες​
ΕΛΛΑΔΑ

Γερουλάνος για φωτιά στην Αττική: Το πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση είναι το προφανές – Ο αρμόδιος υπουργός να φύγει χθες​

14 Αυγούστου 2024
Updated 2024/08/14 at 3:08 ΜΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

«Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν αυτό που έζησε η Αττική και οι άνθρωποί της τις προηγούμενες ημέρες. Η πρωτεύουσα κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε. Και αυτό δεν μπορεί να είναι κανονικότητα», υπογραμμίζει ο βουλευτή και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, αναφερόμενος στην καταστροφική φωτιά και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «το πόσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το προφανέστερο πρόβλημα, που ελπίζω να το λύσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές», ενώ προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να φύγει χθες».

«Το κλίμα μάς στέλνει συνεχώς ισχυρά μηνύματα και το κράτος αδύναμο να το καταλάβει επιχειρεί με αντιλήψεις και όπλα τού χθες να λύσει προβλήματα που έρχονται από το μέλλον»

«Σχέδια που υπάρχουν για όλα τα βουνά μένουν στα χαρτιά, ενώ οι διαβεβαιώσεις τους για ‘οχυρωμένη Αθήνα με υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης’ κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστες ημέρες. Πάλι», σημειώνει ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας πως «αυτά όμως δεν είναι τα πιο δύσκολα. Το πιο απαιτητικό πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε συνολικά και συλλογικά και να αποκτήσουμε πολιτική προστασία που εμπνέει σιγουριά και όχι ανασφάλεια στον πολίτη. Γιατί αυτό που ζήσαμε είναι ένα ακόμη δυστυχώς επώδυνο μάθημα για το ότι τα μοντέλα διοίκησης και πολιτικής προστασίας που εφαρμόσαμε μέχρι σήμερα έχουν οριστικά τελειώσει».

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε στον Μητσοτάκη, πρέπει να φύγει άμεσα»

Όπως αναφέρει, «στην Ελλάδα έχει επικρατήσει η ιδέα ότι τα προβλήματα θα τα λύσει ένας εγκέφαλος τον οποίο εμπιστευόμαστε κάθε τέσσερα χρόνια να μας κυβερνήσει. Και πάντα απογοητευόμαστε από την αδυναμία τους να είναι αυτό που προεκλογικά μας υποσχέθηκαν: η λύση στα προβλήματα που τόσοι άλλοι απέτυχαν να δώσουν».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά πως «αυτή την εικόνα του ηγέτη-ηγεμόνα που τελικά απογοητεύει, προσωποποιεί πια ο κ. Μητσοτάκης και οι φωτιές της Αττικής δεν είναι τίποτα άλλο από την υπενθύμιση σε όλους μας ότι δεν μπορούμε να βασιστούμε πάνω του. Ότι πρέπει να φύγει άμεσα».

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί, πάντως, ότι η λύση δεν είναι «να έρθει άλλος ένας ίδιος, που ζει με τη φαντασίωση ότι όλα θα λυθούν από το Μαξίμου».

Τα «τρία Σ» και το παράδειγμα των δημάρχων του Υμηττού

«Η πραγματικότητα που ποτέ δεν αναγνώρισε ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι τις λύσεις δεν θα τις βρούμε ποτέ αναζητώντας έναν ηγέτη που τις έχει όλες, αλλά εκείνη ή εκείνον που θα φέρει μαζί όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας που έχουν κάτι να προσφέρουν. Δυνάμεις που θα διασφαλίσουν τα ‘τρία Σ’: Συνεργασία για την εξεύρεση λύσης, Συνέχεια που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προοδεύουμε από αυτά που μαθαίνουμε και Συστήματα που θα διασφαλίσουν τα πρώτα δύο», τονίζει.

Στη συνέχεια, σημειώνει πως «τα ‘τρία Σ’ βασίζονται στην ιδέα ότι μαθαίνουμε και προοδεύουμε συνέχεια. Για αυτό, στον αντίποδα αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών, θα παραθέσω την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι δήμαρχοι στον Υμηττό. Η Συνεργασία, η Συνέχεια και τα Συστήματα που θα διασφαλίσουν τα δύο πρώτα έχουν μπει σε εφαρμογή. Και ενώ δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι ότι το βουνό ή μέρος του δεν θα καεί, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα συστήματα που έχουν μπει θα οδηγήσουν σε συνεχή πρόοδό τους».

«Το κλίμα μάς στέλνει συνεχώς ισχυρά μηνύματα και το κράτος αδύναμο να το καταλάβει επιχειρεί με αντιλήψεις και όπλα τού χθες να λύσει προβλήματα που έρχονται από το μέλλον», προσθέτει ο κ. Γερουλάνος, τονίζοντας πως «χρειαζόμαστε τώρα πρωτοβουλίες και σχέδιο που υπερβαίνουν κόμματα και ρόλους προδιαγεγραμμένους».

Και αναφέρει πως «οι πρώτες κινήσεις άμεσης ανάγκης είναι ένα πλέγμα μέτρων ανακούφισης των ανθρώπων που έχασαν κόπους μια ζωής. Με όσο το δυνατόν λιγότερη γραφειοκρατία και με πρόσθετους πόρους που θα πρέπει να διεκδικηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Γερουλάνος, σημειώνοντας πως «εδώ τελειώνουμε με όσα κάναμε μέχρι τώρα», κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε όσα πρέπει να γίνουν την επόμενη ημέρα.

«Η επόμενη ημέρα – Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών άμεσα»

«Πρέπει να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με δύο θέματα», τονίζει και αναφέρει τα εξής:

«Πρώτον, οργάνωση μιας εθνικής πολιτικής πρόληψης που ανεξάρτητα από τον χρονικό ορίζοντα μιας κυβερνητικής θητείας θα υλοποιηθεί με τη συμφωνία και τη δέσμευση όλων. Η ευθύνη της υλοποίησης του σχεδίου θα βρίσκεται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό πολιτικό πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής, το οποίο θα λογοδοτεί σε μια Μόνιμη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής.

»Δεύτερον, δημιουργία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση των περιοχών που επλήγησαν ενός σχεδίου σε δύο επίπεδα: άμεσων παρεμβάσεων για την επούλωση πληγών όπου είναι εφικτό και σχεδιασμό και υλοποίηση ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στην Αττική. Στο σχέδιο αυτό θα υπάρχει σαφής καταμερισμός ευθυνών για έργα και πρωτοβουλίες στην Αυτοδιοίκηση, στο κράτος και στην κοινωνία των πολιτών».

Στη σύσκεψη, επίσης», προσθέτει ο Παύλος Γερουλάνος, «να αποφασιστεί ότι καμία ενέργεια αναδάσωσης δεν θα γίνει από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα εάν δεν έχει την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει άμεσα με τη συλλογή πόρων που θα χρησιμοποιηθούν για την δράση αυτή».

Μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, κατανοεί ότι «σε κάποιους που έχουν διαχρονικά εκπαιδευτεί σε αντιπαραθέσεις στείρες ή έχουν κάνει πολιτικές καριέρες με ψεύτικες υποσχέσεις, όλα αυτά τους φαίνονται ανέφικτα. Όμως ο δικός τους ρόλος κάηκε στο ρέμα του Χαλανδρίου και τα δικά τους διαχρονικά λάθη τελειώνουν εδώ».

«Δική μου δουλειά είναι να πω ότι υπάρχει άλλος δρόμος»

«Θα παλέψω για να υλοποιηθεί μια τέτοια εθνική πολιτική που απαιτεί δράση με συνεννοήσεις και συναίνεση, όχι γενικώς και αορίστως αλλά στο συγκεκριμένο πλάνο. Ο δρόμος που προτείνω είναι δύσκολος και απαιτητικός. Αλλά είναι ο δρόμος του μέλλοντος, που δημιουργεί εμπιστοσύνη και αισιοδοξία στους ανθρώπους ότι θα αλλάξει κάτι στην ζωή τους» υπογραμμίζει.

Για να καταλήξει: «Ακούω πολλούς να μου λένε ‘χτύπα το χέρι στο τραπέζι και πες τους να τα μαζέψουν και να φύγουν’. Αλλά αυτό το κάνανε αποτυχημένα τόσοι και τόσοι πολιτικοί πριν από μένα. Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Μητσοτάκη θα τον διώξετε εσείς όταν εσείς χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι. Δική μου δουλειά είναι να πω ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Όχι ο δρόμος του επόμενου ηγέτη-ηγεμόνα που έχει δήθεν όλες τις λύσεις, αλλά εκείνου που θα συνθέσει και θα διασφαλίσει την συνέχεια που χρειάζεται ο τόπος».

Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να περιγράψουν αυτό που έζησε η Αττική και οι άνθρωποί της τις προηγούμενες ημέρες.

Η πρωτεύουσα κυριολεκτικά βομβαρδίστηκε. Και αυτό δεν μπορεί να είναι κανονικότητα.

Το πόσο ανίκανη είναι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το προφανέστερο πρόβλημα,… pic.twitter.com/Zzj8bsoqS6

— Pavlos Yeroulanos (@P_Yeroulanos) August 13, 2024

Read More

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – TheCaller

14 Αυγούστου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στον Ευαγγελισμό: Ενημερώθηκε για το «βραχιολάκι» στο ΤΕΠ​​
21 Μαΐου 2025
Ο Δήμος Στυλίδας Φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου, Παίδων-Κορασίδων, & Παμπαίδων – Πανκορασίδων στις 20-22 Ιουνίου 2025
21 Μαΐου 2025
Πράσινο “φως” για το κολυμβητήριο Καρπενησίου
21 Μαΐου 2025
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Να σταματήσει τώρα η σφαγή του Παλαιστινιακού Λαού -Καμία στήριξη στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
21 Μαΐου 2025
Λαμία: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακροπούλου
21 Μαΐου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφανίστηκε η 15χρονη Ριτάλ από τη Νίκαια – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»​

21 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Όλες οι ενεργές προκηρύξεις ΑΣΕΠ και Δήμων – Ποιες θέσεις αφορούν κοινωφελή εργασία, πότε λήγουν οι προθεσμίες

21 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που έκλεβαν ηλικιωμένες – Η ανακοίνωση της αστυνομίας​

21 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με «χρυσά» ταξίδια από πρώην δημοσιογράφο – Πελάτες έχασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ​

21 Μαΐου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?