LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Πως αξιολογήθηκαν οι Δήμοι από τους πολίτες; Καμπανάκι η αξιολόγηση των πολιτών για τομείς της καθημερινότητας
    7 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Θανατηφόρο τροχαίο στον Ε65 λίγο έξω από την Λαμία
    7 Ιουνίου 2025
    κατασκευή ιστοσελίδων
    Λαμία: Κατασκευή Ιστοσελίδων από την 19CLOUDS – Δείτε τα νέα πακέτα
    Sponsored by 19CLOUDS I.K.E.19CLOUDS I.K.E.
    Όμιλος Φίλων Δάσους: Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2025 – Δεν γιορτάσαμε, στείλαμε σήμα κινδύνου
    7 Ιουνίου 2025
    Basketball camps με τον Νίκο Οικονόμου δωρεάν σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
    7 Ιουνίου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Η ιστορία του τόπου μας με μια ξενάγηση στα ΓΑΚ Φθιώτιδας
    7 Ιουνίου 2025
    Εκδηλώσεις Μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης
    7 Ιουνίου 2025
    summer camp λαμία
    «Αθλητικό Summer Camp» στο Δήμο Λαμιέων
    3 Ιουνίου 2025
    Λαμία: Κολυμβητικοί αγώνες «Διάκεια 2025»
    30 Μαΐου 2025
    «δε saltarismed!» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
    29 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    9 προσλήψεις στον Δήμο Μακρακώμης
    19 Μαΐου 2025
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    19ο Φεστιβάλ Οίτης – Δείτε ΟΛΟ το πρόγραμμα
    28 Μαΐου 2025
    Lemon: Απόψε στη Λαμία η ιστορία του πιανίστα 1900
    26 Μαΐου 2025
    Η Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο « Αυτό Κυρία, δεν είναι Γενοκτονία ;; »
    25 Μαΐου 2025
    Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων στο Λαογραφικό Μουσείο Δίβρης
    19 Μαΐου 2025
    «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη»: Ρεσιτάλ Κιθάρας του Κώστα Αναστασίου στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας
    19 Μαΐου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Κάστρο Alnwick: Το εντυπωσιακό οικοδόμημα που στέγαζε το «Χόγκουαρτς» στις ταινίες του Χάρι Πότερ
    23 Μαΐου 2025
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Πανσέληνος Ιουνίου 2025: Έρχεται το ρομαντικό «Φεγγάρι της Φράουλας» μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
    5 Ιουνίου 2025
    Επαναστατική ανακάλυψη: Έφτιαξαν πλαστικό που διαλύεται στη θάλασσα μέσα σε λίγες ώρες
    4 Ιουνίου 2025
    Copernicus: Σύννεφα καπνού από τις φωτιές στον Καναδά «ταξιδεύουν» στην Ευρώπη
    3 Ιουνίου 2025
    Συναγερμός στη Σικελία: Εξερράγη η Αίτνα – Συγκλονιστικό βίντεο
    2 Ιουνίου 2025
    «Χρυσός» πυρήνας: Η Γη τροφοδοτεί την επιφάνειά της με πολύτιμα μέταλλα
    31 Μαΐου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Φάμελλος: Οι πολίτες διεκδικούν να τους δώσουμε απαντήσεις και μας λένε «σταματήστε πια με τα εσωτερικά»​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Θανατηφόρο τροχαίο στη Βραυρώνα: Νεκρός ένας 50χρονος διανομέας​
9 Ιουνίου 2025
Ηλικιωμένη στη Νέα Πεντέλη πήρε στο κυνήγι ληστή και τον χτύπησε με έναν κουβά​
8 Ιουνίου 2025
Δολοφονία στη Ρόδο: «Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο ανιψιός του Γιώργου Καρυώτη​
8 Ιουνίου 2025
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο Πεδίον του Άρεως​
8 Ιουνίου 2025
Τζόκερ κλήρωση 2920: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα​
8 Ιουνίου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Φάμελλος: Οι πολίτες διεκδικούν να τους δώσουμε απαντήσεις και μας λένε «σταματήστε πια με τα εσωτερικά»​
ΕΛΛΑΔΑ

Φάμελλος: Οι πολίτες διεκδικούν να τους δώσουμε απαντήσεις και μας λένε «σταματήστε πια με τα εσωτερικά»​

4 Οκτωβρίου 2024
Updated 2024/10/04 at 11:15 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Ερωτηματικά σχετικά με την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας νωρίτερα την Παρασκευή στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας το χθεσινό βίντεο του Σ. Κασσελάκη, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δεδομένο ότι θα κατέβει. Αφήνει υπονοούμενα σχετικά με τον κίνδυνο αποκλεισμού υποψηφίων από το Συνέδριο, κάτι το οποίο δεν έχει μπει ποτέ στη συζήτηση. Είναι μία ανησυχία που δημιουργείται χωρίς λόγο. Δεν αμφισβητεί κανείς από μας ούτε τις υπογραφές, ούτε το Πόθεν Έσχες. Εξάλλου όπως δηλώνει ο πρώην πρόεδρος, είμαστε ένα κόμμα άφθαρτο, δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε στο Πόθεν Έσχες. Εμείς πιέζαμε τον κ. Μητσοτάκη για τα ελλείμματα που είχε το δικό του Πόθεν Έσχες και θωρακίζοντας τον χώρο μας, δηλώνω πρώτος ότι θα έπρεπε να το έχουμε προβλέψει πολύ νωρίτερα».

«Οφείλω να ομολογήσω ότι ζητάει μια συγγνώμη από τους πολίτες και μάλιστα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν στις εκλογές, για τις αποφάσεις των οργάνων», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «θα περίμενα όλοι μας, και εγώ είμαι διατεθειμένος να το κάνω εδώ, να κάνω μια αυτοκριτική για τα λάθη που γίνανε και οδήγησαν στη συρρίκνωση και απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για αυτό πάμε για εκλογή νέου προέδρου. Για αυτό προέκυψε η μομφή, γιατί συρρικνώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, είπε ότι «αφήνονται κάποιες αιχμές για συσχέτιση κεντροαριστεράς και διαπλοκής. Εγώ θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν υπάρχει στα κείμενα μας κάποια συζήτηση περί κεντροαριστεράς, αλλά υπάρχει μια απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, την οποία ψήφισε ο πρώην πρόεδρος για συμμαχικό προοδευτικό σχήμα, για τις επόμενες εκλογές και για κάλεσμα προς το ΠΑΣΟΚ και τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις… Τώρα πρέπει κάποιος να μας ξεκαθαρίσει. Αυτό εννοεί όταν λέει διαπλοκή ή εννοεί κάτι άλλο;».

- Advertisement -

«Δεν ζήτησα ποτέ τη διαδικασία της μομφής. Με τα προβλήματα, τις παλινωδίες, πρότεινα δημόσια να πάμε σε προσφυγή στη βάση χωρίς μομφή. Ο πρώην πρόεδρος προκάλεσε στην ΚΕ μομφή, και όταν βγήκε το αποτέλεσμα εις βάρος του, το αμφισβήτησε! Όλα αυτά κάνουν κακό», είπε ο Σ. Φάμελλος, για να συμπληρωσει ότι «με τα ντοκουμέντα που υπάρχουν και όχι με υποψίες, έγιναν δύο φορές συζητήσεις για αλλαγή του ονόματος. Έγινε μια προσπάθεια αλλαγής καταστατικού και έχει γίνει μια αποσπασματική συζήτηση με αντικρουόμενα χαρακτηριστικά για να αλλάξουν οι κατευθύνσεις. Όμως τα 150.000 μέλη ήρθαν και ψήφισαν για να κάνουμε καλύτερο αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, όχι για ένα άλλο κόμμα» και ξεκαθαριζοντας ότι «μόνο τα ζητήματα της διαφάνειας είναι τα κριτήρια για να κατέβει κάποιος πρόεδρος».

Όσον αφορά στη δική του υποψηφιότητα, ο Σ. Φάμελλος είπε ότι «τα προοδευτικά κόμματα δεν έχουν σε τίποτα να φοβηθούν από τη συνομιλία με την κοινωνία. Πρέπει να υπάρχει ένα κόμμα για τα μέλη. Υπάρχει περιθώριο ωρίμανσης του καταστατικού και των διαδικασιών εκλογής από τη βάση. Θα έπρεπε να έχουμε την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος. […] Η δική μου υποψηφιότητα θεωρώ ότι είναι μια απάντηση στη μεγάλη ανάγκη να έχουμε ένα σοβαρό και σύγχρονο ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και σοβαρότητας. Η συρρίκνωση και η απαξίωση μας έχει πληγώσει».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ θέλω να είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας. Η Αριστερά, η διανόηση της, αλλά και οι αγωνιστές της Αριστεράς ήταν υπερήφανοι γι’ αυτό που προσέφεραν στην κοινωνία, γιατί ήταν αλληλεγγύη, ήταν αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία και πρέπει να το ανακτήσουμε. Αλλά νομίζω ότι πέρα από το εμείς, σημασία έχει τι χρειάζεται και η κοινωνία. Η κοινωνία λοιπόν ήθελε μια ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Ένας συρρικνωμένος ΣΥΡΙΖΑ ως αποτέλεσμα ευνοούσε τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Άρα αυτοί οι δύο λόγοι ενός σοβαρού και σύγχρονου ΣΥΡΙΖΑ και ενός εργαλείου στην υπηρεσία της κοινωνίας, με ώθησαν να αναλάβω την ευθύνη να διεκδικήσω αυτή τη θέση», προσθέτοντας ότι «η θητεία μου ως πρόεδρος της ΚΟ έχει δώσει αποδείξεις ότι δεν βάζω μπροστά την προσωπική προβολή και τις προσωπικές επιδιώξεις, αλλά βάζω μπροστά την ενότητα και την αξιοπιστία».

Κατά τον Σ. Φάμελλο, «υπάρχει μια κρίση του κομματικού φαινομένου και αυτό απεικονίζεται και στις δημοσκοπήσεις και στις ευρωεκλογές με την αποχή και με τα ποσοστά της ΝΔ. Οι δημιουργικοί πολίτες θέλουν να έχουν μια αξιόπιστη, δημοκρατική και προοδευτική συζήτηση. Δεν υπάρχει αυτή η πρόταση σήμερα. Μεγάλη τομή και μεγάλη αλλαγή είναι τα θέματα του πλουραλισμού. Ο πλουραλισμός είναι μια δύσκολη λέξη. Δεν είναι πολύ συνηθισμένη στην πολιτική. Σημαίνει ότι όλοι και όλες έχουν δικαίωμα στην προκοπή», ενώ άσκησε κριτική και στα στελέχη που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ και σχημάτισαν τη Νέα Αριστερά, λέγοντας ότι «ήταν λάθος η αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφαίρεσαν τον πλουραλισμό, τη δημοκρατία, να έχουμε πολλές απόψεις και πιθανά απέναντι στην πλειοψηφούσα άποψη να υπάρχει μια σύνθεση. Όμως παραβίασαν και τον Κώδικα δεοντολογίας, με το θέμα των εδρών. Είναι όμως ένα άλλο κόμμα. Η δική μου πρόταση απευθύνεται σε αυτούς που νιώθουν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους. Ωστόσο, το έχουμε πει ήδη και για το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα θέμα πολιτικών και κοινωνικών συνεργασιών και συμμαχιών. Δεν μπορεί να ξεχάσουμε το παρελθόν, που έγινε και μας πλήγωσε, αλλά υπάρχει πεδίο».

Όσον αφορά στις εκλογικές διαδικασίες στη Χαριλάου Τρικούπη, ο Σ. Φάμελλος τόνισε ότι «οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ αφορούν την κοινωνία. Και εφόσον αφορούν την κοινωνία αφορούν κι εμάς. Είναι ένα κόμμα στο οποίο ήδη εμείς από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που ανέφερα τον Ιούλιο, έχουμε προτείνει να υπάρχουν κάποιες συνεργασίες. Ως πρόεδρος της ΚΟ είχα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Έχω διαφορετική άποψη από το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική. Αν είχα την ίδια, θα ήμουν στο ΠΑΣΟΚ», ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι «είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα. Είναι παρακαταθήκη αυτό που έχει αφήσει αυτή η κυβέρνηση. Είναι συντροφικός συνομιλητής και στήριγμα της πολιτικής μας πρότασης -θα είναι πάντα νομίζω και ελπίζω- αλλά αυτό εξαρτάται από τον ίδιο».

Διαβάστε επίσης

Παύλος Γερουλάνος: «Πιστεύω στις συνεργασίες – Στον καναπέ περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ» (video)

Μητσοτάκης για τα 50α γενέθλια της ΝΔ: «Προσήλωση στο συμφέρον του έθνους “πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες”»

KKE: Ζητά απεμπλοκή με κάθε τρόπο από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Read More

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr

Έχετε αντιμετωπίσει ποτέ φραγμένη αποχέτευση που σας χάλασε την ημέρα; Οι ειδικοί στις αποφράξεις του https://apostolisapofraxeis.gr/ είναι εδώ για να σας απαλλάξουν άμεσα και αξιόπιστα από κάθε πρόβλημα σωληνώσεων.

4 Οκτωβρίου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βραυρώνα: Νεκρός ένας 50χρονος διανομέας​
9 Ιουνίου 2025
Ηλικιωμένη στη Νέα Πεντέλη πήρε στο κυνήγι ληστή και τον χτύπησε με έναν κουβά​
8 Ιουνίου 2025
Δολοφονία στη Ρόδο: «Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο ανιψιός του Γιώργου Καρυώτη​
8 Ιουνίου 2025
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο Πεδίον του Άρεως​
8 Ιουνίου 2025
Τζόκερ κλήρωση 2920: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα​
8 Ιουνίου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο στη Βραυρώνα: Νεκρός ένας 50χρονος διανομέας​

9 Ιουνίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Ηλικιωμένη στη Νέα Πεντέλη πήρε στο κυνήγι ληστή και τον χτύπησε με έναν κουβά​

8 Ιουνίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Ρόδο: «Θέλαμε να ληστέψουμε τον θείο μου, ο ξάδερφός μου τον σκότωσε» λέει ο ανιψιός του Γιώργου Καρυώτη​

8 Ιουνίου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στο Πεδίον του Άρεως​

8 Ιουνίου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?