Η Βασιλική Κόκκαλη, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, μίλησε στο Καλύτερα δε γίνεται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά το δυστύχημα.
«Έχω σοβαρό πρόβλημα με τα μάτια μου ανακάλυψα 2 μήνες μετά ότι έχω 1/10 στο δεξί και 2/10 στο αριστερό, κάτι για το οποίο δεν έχουν μπορέσει να μου πουν ακόμα τι το προκάλεσε. Είναι μη αναστρέψιμο και δεν διορθώνεται, ούτε με φακούς, ούτε με γυαλιά, ούτε με χειρουργείο. Είναι μόνιμη κατάσταση. Μου έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, δεν οδηγώ, δεν διαβάζω», τόνισε.
«Δυστυχώς, δεν είχαμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε από το κράτος, ούτε από τα νοσοκομεία, η αντιμετώπιση ήταν αχαρακτήριστη».
Στη συνέντευξή της, αποκάλυψε ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας και τραυματίας, δεν κλήθηκε ποτέ από τις αρχές για κατάθεση. Αναγκάστηκε να καταθέσει αυτοβούλως τον Οκτώβριο, μέσω υπεύθυνης δήλωσης, καθώς η προανακριτική διαδικασία πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της.
«Εγώ τον Οκτώβριο ενημερώθηκα ότι θα κλείσουν τον φάκελο όσον αφορά την προανάκριση. Ενοχλήθηκα πάρα πολύ, γιατί είχαν καλέσει μόνο 2 επιζώντες για κατάθεση. Εγώ συνεννοήθηκα να δώσω την κατάθεσή μου μέσω Gov, μου είπαν είναι νόμιμο έγγραφο οπότε μπορώ να το κάνω Πήγα αργά το βράδυ, συνέταξα την κατάθεση, την έστειλα στον δικηγόρο μου και την επόμενη ημέρα την κατέθεσε στον εφέτη – ανακριτή. Οπότε στην πορεία αναγκάστηκε να με καλέσει για κατάθεση, γι επιβεβαίωση μάλλον. Και κάποια πράγματα επιπλέον. Το ίδιο πράγμα έκανε και ένα μεγάλο μέρος των επιζώντων. Κάποιοι λίγοι έχουν κληθεί και κάποιοι δεν έχουν κληθεί ακόμα. Δεν λάβαμε καμία απάντηση γιατί δεν μας είχαν καλέσει».
«Το παλτό μου είχε μια έντονη μυρωδιά . Αυτό που μύριζα εκείνο το βράδυ μέσα στο τρένο, το μύριζα και στο παλτό μου. Μύριζε έντονα χημικό. Ο χώρος όπου το άφησα ήταν ένα μικρό διαμέρισμα. Το πέρασα από την κρεβατοκάμαρα, στο μπαλκόνι και από εκεί η μυρωδιά απλώθηκε τόσο έντονα που την επόμενη μέρα αποφάσισα να το πετάξω. Το σπίτι συνέχισε να μυρίζει σχεδόν για δύο μήνες αυτή τη μυρωδιά».
Διαβάστε επίσης:
ΕΛ.ΑΣ: «Ανυπόστατες και συκοφαντικές οι αναρτήσεις για δήθεν ταύτιση αστυνομικών με κουκουλοφόρους»