Την υπεράσπιση του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την τραγωδία των Τεμπών ανέλαβε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνοντας εκ νέου… βιβλική αναφορά.
Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν έγινε προανακριτική για τον Κ. Αχ. Καραμανλή διότι «κρίναμε ότι δεν υπάρχει ποινικό ζήτημα. Δεν θα κάνουμε ποινικά ζητήματα σε ανθρώπους επειδή το θέλει ο όχλος. Ποινικά θα κάνουμε αν υπάρχει ζήτημα. Δεν είναι θέμα λαϊκού δικαστηρίου. Να κάνουμε γιατί δεν ολοκλήρωσε την 717; Ξέρετε πόσες συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν ολοκληρώνονται; Ξέρετε πόσοι υπουργοί πρέπει να πάνε στο δικαστήριο για παράδειγμα για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη που σκοτώνονται 200; Δεν θα γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο δικαστήριο για να ικανοποιήσουμε όποιον νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το κράτος. Δεν υπήρχε ποινικό ζήτημα».
Μάλιστα, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε ότι «την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής. Είναι σαν λέτε όσοι ψήφισαν Καραμανλή στις Σέρρες πρέπει να ντρέπονται. Αυτό είναι σαν να λέτε τώρα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εκλεγμένος από την ιερά ψήφο των πολιτών, […] είναι εκλεγμένος των Σερρών και μάλιστα πρώτος. Για τον Καραμανλή ποινική διαδικασία δεν έχει έρθει» και, όπως προαναφέρθηκε, έδωσε και… βιβλικό τόνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Πιλάτος είπε ποιον θέλετε να απελευθερώσουμε τον Ιησούν ή τον Βαραββάν; Και ο λαός είπε τον Βαραββάν. Και τον Ιησού τον έστειλαν να σταυρωθεί. Είχε δίκιο;».
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στην κυβερνητική γραμμή για τα συλλαλητήρια για τη δεύτερη μαύρη επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ότι «όποιος πιστεύει στα σοβαρά ότι την Παρασκευή είναι ένα συλλαλητήριο χωρίς πολιτικό πρόσημο, τουλάχιστον αντικυβερνητικό, μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα […]. Είναι κατά βάση αντι-μητσοτακική διαδήλωση. Είναι λογικό να υπάρχουν διαδηλώσεις. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να κάνεις διαδηλώσεις για ένα πολιτικό ζήτημα και πολύ διαφορετικό να χρησιμοποιείς νεκρούς ανθρώπους και οικογένειες νεκρών ανθρώπων για να μπορέσεις να ρίξεις μια κυβέρνηση. Τα θύματα των Τεμπών και οι οικογένειές τους είναι μόνο το προκάλυμμα. Το συναίσθημα του πένθους, του δικαιολογημένου, είναι το προσάναμμα για να ενωθεί ένας κόσμος».
Διαβάστε επίσης
Εκλογικός σεισμός στη Γερμανία: Τι αλλάζει στην Ευρώπη η νίκη Μερτς και η άνοδος της Ακροδεξιάς
Κυβέρνηση: Μέσω οικονομίας ο Μητσοτάκης επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Την Παρασκευή (28/2) η συνάντηση Γεραπετρίτη – Ρούμπιο στην Ουάσιγκτον