Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Privacy Policy
LAMIAthema.gr
  • Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • LIFE
    • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Αρχική
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • LIFE
    • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΤΑΞΙΔΙ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
No Result
View All Result
LAMIAthema.gr
No Result
View All Result

Χτίζουμε τείχος ανοσίας όσοι εμβολιαστήκαμε να πείσουμε τους επιφυλακτικούς

27 Μαΐου, 2021
in ΕΙΔΗΣΕΙΣ
0
Χτίζουμε τείχος ανοσίας όσοι εμβολιαστήκαμε να πείσουμε τους επιφυλακτικούς

Στη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η χώρα μας συνεχίζει με σταδιακά και προσεκτικά βήματα την πορεία επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα υπογράμμισε: «Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι ωστόσο ανάγκη, όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία».

Αύριο Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας», τόνισε η κ. Πελώνη.

Όπως είπε «Έχουν ήδη ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών. Στην κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ διαψεύδοντας τις ντόπιες Κασσάνδρες υιοθέτησε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά στην εφαρμογή ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού covid που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις ευρωπαίων πολιτών».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε έχει ασθενήσει, ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου. Θα λειτουργεί σαν μια λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για όλους τους Ευρωπαίους, θα διευκολύνει τους συνοριακούς ελέγχους και κατ’ επέκταση τους ταξιδιώτες. Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου».

Η κ. Πελώνη υπογράμμισε ακόμη πως «είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολό της».

Και πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, μπαίνει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που καλύπτει 300.000 επιταγές. Επιπλέον, όμως, μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown. Παράλληλα, εφαρμόζεται και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ που αφορά 50.000 δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης, ενώ επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια».

Η ενημέρωση της Αριστοτελίας Πελώνη

Για τους εμβολιασμούς
Στη συνέχεια η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς επισημαίνοντας ότι «σημαντικό όπλο στην πορεία επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που ανέστειλε η πανδημία, είναι η αξιοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ, που ήδη διανέμονται δωρεάν -ένα για κάθε εβδομάδα- στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είναι ένα εργαλείο προστασίας και επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς ο ιός παραμένει ανάμεσά μας, καιροφυλακτεί και επιβάλλει συνεχή επαγρύπνηση.

Σύμμαχός μας στην επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και -κυρίως- ασπίδα προστασίας για τον καθένα χωριστά είναι ο εμβολιασμός. Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα με εντατικούς ρυθμούς. Έγιναν ήδη πάνω από 5.206.000 εμβολιασμοί και συνεχίζουμε. Περισσότεροι από 3.416.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ενώ πάνω από 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Αναλυτικά είπε ότι «από χθες Τετάρτη άνοιξε και η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 35-39 ετών για εμβολιασμό με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια.

Από το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να κλείνουν ραντεβού με όλα τα εμβόλια και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-34.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με επιταχυνόμενους ρυθμούς η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων, των διαμενόντων και των εργαζομένων ηλικίας 18 ετών και άνω σε 19 νησιά, έτσι ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατό πλήρης εμβολιαστική κάλυψη σε ολόκληρη τη νησιωτική χώρα».

Και υπογράμμισε: «Χτίζουμε ήδη -όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- ένα τείχος ανοσίας, το οποίο θα μας επιτρέψει το συντομότερο δυνατόν να επανέλθουμε σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Είναι ωστόσο ανάγκη, όσοι έχουμε εμβολιαστεί να μιλήσουμε για την εμπειρία μας σε όσους παραμένουν επιφυλακτικοί και ιδίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία».

Για το νομοθετικό έργο
Αναφορικά με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η Αριστοτελία Πελώνη επεσήμανε πως «όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρωθυπουργός, η χώρα έχασε χθες την ευκαιρία να αποδώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίζουν ανεμπόδιστα στις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους. Αθετώντας όσα έλεγε για την άρση των περιορισμών -που είχαν τεθεί με δική του αξίωση- σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των εκτός συνόρων εκλογέων να εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το σχετικό νομοσχέδιο».

Και τόνισε: «Για άλλη μια φορά αποτέλεσε θλιβερή εξαίρεση στην εθνική συστράτευση την οποία εισηγήθηκε η κυβέρνηση. Απέδειξε ότι αδυνατεί να υπερβεί τους μίζερους μικροϋπολογισμούς του. Ότι δεν αντέχει τις συναινέσεις και τις ενωτικές συμφωνίες. Και ότι είναι μία δύναμη που μετατρέπει σε χαμένες ευκαιρίες τις ιδανικές συγκυρίες.

Με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η τεράστια συμβολή της παγκόσμιας ελληνικής ομογένειας θυσιάζεται στο όνομα της εσωτερικής μικροκομματικής παθογένειας. Και μάλιστα σε μία συγκυρία κρίσιμη για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την συνολική ανάταξη της Πατρίδας μας», σχολίασε η κ. Πελώνη.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
«Σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ζάππειο Μέγαρο για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την επίσημη έναρξη του δημόσιου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι».

Και η κ. Πελώνη έκλεισε λέγοντας ότι «αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι.

Αύριο το πρωί θα παραστεί στην παρουσίαση του ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ακολούθως στις 11 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Το Σάββατο θα μεταβεί στα Χανιά και θα προβεί σε ανακοινώσεις για τον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης».

Σημαντικά σημεία της ενημέρωσης:

Αύριο παρασκευή εκκινούν τα ζωντανά θεάματα. Μέλημα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για την προσέλκυση τουριστών.
Θετικό το γεγονός ότι η ΕΕ υιοθέτηση την πρόταση Μητσοτάκη και προχωρά στην υιοθέτηση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού.
Έγιναν πάνω από 2.206.000 εμβολιασμοί, περισσότεροι από 3.416000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί και 1.880.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
Η χώρα έχασε χθες την ευκαιρία να αποδώσει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό το δικαίωμα να ψηφίζουν ανεμπόδιστα από τις χώρες διαμονής τους.
Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην παρουσίαση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid από τον Κυριάκο Πιερρακάκη. Στη παρουσίαση θα παραβρεθούν ο Σαρλ Μισέλ και ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η Ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πιστοποιητικό και σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα με τις χώρες τις ευρωπαϊκές που είναι έτοιμες.
Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη είναι ιδιωτική.
Δεν αποφασίζει η κυβέρνηση για τις δόσεις εμβολίων και πως αυτές διατίθενται. Το εμβόλιο είναι ασφαλές, τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.
Για την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για σενάρια φαντασίας που αφορούν στο τι διεμήφθη μέσα στο αεροσκάφος.
Το πιστοποιητικό θα εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ήδη συζητάμε διμερώς εφαρμόζουμε πιλοτικά το λεγόμενο green pass και στην πορεία θα δούμε και σε τι άλλες διμερείς συμφωνίες θα προχωρήσουμε.
Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Χρήστος Σταϊκούρας: Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών στην Ολομέλεια της Βουλής

Next Post

Αποτελέσματα δειγματοληψιών Πέμπτης (27/5) στον Δήμο Λαμιέων

Related Posts

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Ηλίας Νικολακόπουλος

30 Ιουνίου, 2022
Power Pass: Απλοποιείται η διαδικασία της αίτησης -Οδηγίες για όσους άλλαξαν στοιχεία κατοικίας
ΕΛΛΑΔΑ

Power Pass: Απλοποιείται η διαδικασία της αίτησης -Οδηγίες για όσους άλλαξαν στοιχεία κατοικίας

30 Ιουνίου, 2022
«Green Deal Greece 2022» – Βασίλης Κικίλιας: Τα νησιά μας επανατοποθετούνται στον παγκόσμιο χάρτη ως πρότυπα βιωσιμότητας
ΕΛΛΑΔΑ

«Green Deal Greece 2022» – Βασίλης Κικίλιας: Τα νησιά μας επανατοποθετούνται στον παγκόσμιο χάρτη ως πρότυπα βιωσιμότητας

30 Ιουνίου, 2022
Next Post
Δήμος Λαμιέων: Ta rapid test της Τετάρτης (26/5) έδειξαν ενδοοικογενειακή διασπορά

Αποτελέσματα δειγματοληψιών Πέμπτης (27/5) στον Δήμο Λαμιέων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Privacy Policy
Email: info@lamiathema.gr

© 2021 LAMIAthema.gr - Developed & Managed cloud by 19CLOUDS.

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΕΧΝΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • ΥΓΕΙΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

© 2021 LAMIAthema.gr - Developed & Managed cloud by 19CLOUDS.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία, θυμόμαστε τις προτιμήσεις σας αλλά και τις επανειλημμένες επισκέψεις. Κάνοντας κλικ στο «Αποδοχή», αποδέχεστε τη χρήση ΟΛΩΝ των cookies.
Cookie settingsΑΠΟΔΟΧΗ
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
SAVE & ACCEPT

Add New Playlist