Μια εύκολη και ανατρεπτική συνταγή για γλυκά χοτ ντογκ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Αφράτο φρυγανισμένο ψωμάκι μπριός με γέμιση τηγανητής καραμελωμένης μπανάνας, πραλίνα φουντουκιού και καβουρδισμένα φουντούκια.
Υλικά για τη Συνταγή
4 ψωμάκια μπριός για χοτ ντογκ
1 φλιτζάνι φουντούκια
2 μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, για το τηγάνισμα
200 ml πραλίνα φουντουκιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
1.Αρχικά, χοντροκόψτε τα φουντούκια με ένα κοφτερό μαχαίρι και καβουρδίστε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία. Μόλις μυρίσουν και πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, αφήστε τα στην άκρη.
2.Στο ίδιο αντικολλητικό σκεύος ροδίστε λίγο τα ψωμάκια μπριός, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα εξωτερικά και αφήστε τα κι αυτά στην άκρη.
3.Ξεφλουδίστε και κόψτε τις μπανάνες στη μέση, κατά μήκος. Τηγανίστε τις σε ένα τηγάνι με το βούτυρο, με την κομμένη μεριά πρώτα προς τα κάτω, μέχρι να χρυσίσουν και να καραμελώσουν στην επιφάνεια.
4.Βάλτε τη μισή μπανάνα σε κάθε ψωμάκι και περιχύστε με την πραλίνα. Πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα φουντούκια και αχνίστε με λίγη ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή
Μπορείτε επίσης να ψήσετε γρήγορα το ψωμί στη σχάρα, να τυλίξετε τη μπανάνα σε ένα πακέτο από αλουμινόχαρτο και να την ψήσετε ομοίως, μέχρι να μαλακώσει.
Διαβάστε επίσης:
Σασλίκ (κοντοσούβλι) χοιρινού σε μαρινάδα ανθρακούχου νερού
Γλυκό καμινάδα, το διάσημο σουβλιστό «πανηγυριώτικο» street food των χωρών του Δούναβη
«Βρώμικο» σάντουιτς με ζουμερά κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας, μέσα σε ψωμάκι υποβρύχιο (sub roll)