LAMIAthema
Aa
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΕΧΝΕΣ/ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΥ ΖΗΝ
    • ΥΓΕΙΑ/ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
  • MEDIA & SHOWBIZ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Reading: Χοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες
Share
LAMIAthema
Aa
Search
Have an existing account? Sign In
Follow US
LAMIAthema > ΕΥ ΖΗΝ > ΓΕΥΣΗ > Χοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες
ΓΕΥΣΗ

Χοιρινός λαιμός κρασάτος με δεντρολίβανο και πατάτες

LAMIA THEMA
LAMIA THEMA 15 Σεπτεμβρίου, 2023
Updated 2023/09/15 at 11:03 ΠΜ
Share
SHARE

Ιδανικό συνοδευτικό είναι μια σαλάτα από τριμμένα καρότα ανακατεμένα με λίγο ψιλοκομμένο σύγλινο, σοταρισμένο μέχρι να γίνει τραγανό, χυμό πορτοκαλιού και λίγο κύμινο.

15′ προετοιμασία
1 ώρα και 40′ μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 55′

Υλικά
Μερίδες: 4
Για το κρέας
800 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κομμάτια 1 εκ.
200 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
4 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο)
τα σποράκια από 1 καψάκι καρδάμωμο
200 ml λευκό ξηρό κρασί
10 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
τα φύλλα από 7-8 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
45 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
800 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, σε μέτρια κομμάτια
80 γρ. μουστάρδα
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί
1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
45 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε χοιρινό λαιμό κρασάτο με δεντρολίβανο και πατάτες, ξεκινάμε με τις πατάτες.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, τα δύο είδη μπούκοβου, τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και άφθονο πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
Κρέας
Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τα κομματάκια χοιρινού και αφήνουμε κατά μέρος επίσης για 1 ώρα, όσο μαρινάρονται και οι πατάτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρέας, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τα σποράκια καρδάμωμου, το κρασί και 400 ml νερό.
Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει μία βράση και ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να γίνουν και οι πατάτες.
Τέλος, ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες και τον μαϊντανό, σείουμε την κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

- Advertisement -

ΠΗΓΗ : https://www.gastronomos.gr/

LAMIA THEMA 15 Σεπτεμβρίου, 2023
Share this Article
Facebook TwitterEmail Print
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

- Advertisement -
- Advertisement -
Ad image
- Advertisement -
Ad image

Σχετικά άρθρα

ΓΕΥΣΗ

Κοτόπουλο λεμονάτο με ρύζι, στη γάστρα

25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΓΕΥΣΗ

Σπιτικές αλμυρές μπρουσκέτες

22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΓΕΥΣΗ

Λιχουδιά για το βράδυ – Στριφτάρια σφολιάτας με ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας

20 Σεπτεμβρίου, 2023
ΓΕΥΣΗ

Σοκολατένια μπισκότα με καρύδα και αμύγδαλα

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Follow US

© 2023 LAMIAthema.gr . All Rights Reserved. Developed & Hosted by 19CLOUDS

Removed from reading list

Undo
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?