Με μια μεγάλη περιοδεία στην Κίνα συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία η παράσταση «Women of Passion, Women of Greece».
Η αγγλόφωνη παραγωγή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, έχει παρουσιαστεί εντός και εκτός ελληνικών συνόρων από το 2016, οπότε και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου.
Μετά το Σίδνεϊ, την Αδελαΐδα, το Ντάργουιν, τις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή στην 8η Θεατρική Ολυμπιάδα στο Νέο Δελχί και την Μπανγκαλόρ, το νέο ταξίδι της εξαιρετικής παράστασης περιλαμβάνει 11 παραστάσεις σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Το έργο. Μαρία Κάλλας, Μελίνα Μερκούρη, Μήδεια, τρεις θρυλικές γυναικείες μορφές μεταξύ μύθου και πραγματικότητας, προβάλλουν τη Γυναίκα και ταξιδεύουν τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από το κείμενο της Ευγενίας Αρσένη, τη σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, την ερμηνεία της Εβελίνας Αραπίδη στους τρεις εμβληματικούς ρόλους και τη σύμπραξη του μουσικού Φώτη Μυλωνά. Ένα ταξίδι ζωής με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα. Η τραγική ηρωίδα του αρχαίου δράματος Μήδεια συναντά τις δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας, τη Μαρία Κάλλας και τη Μελίνα Μερκούρη. Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους: το πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία.
Η σκηνοθέτρια και δημιουργός της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ Τατιάνα Λύγαρη σημειώνει: «Η περιοδεία αυτή εντάσσεται στους στόχους του πολιτιστικού μας οργανισμού για εξωστρέφεια και ορατότητα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα 27 χρόνια λειτουργίας μας, έχουμε ταξιδέψει με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στο Μαρόκο, τον Λίβανο, τη Ρουμανία, την Αυστραλία, το Βέλγιο, την Ινδία και φυσικά στην ελληνική περιφέρεια. Η συγκεκριμένη, όμως, εκτεταμένη και σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα περιοδεία είναι μια στρατηγική προσπάθεια του Τρένου στο Ρουφ για την προώθηση της ελληνικής θεατρικής δημιουργίας σε μια αχανή ασιατική χώρα με πλούσια πολιτιστική παράδοση και έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό, όπως είναι η Κίνα».
Διαβάστε επίσης:
Μότσαρτ: Άγνωστο μουσικό έργο του βρέθηκε σε δημοτική βιβλιοθήκη! (photos)
Πέθανε ο ελληνικής καταγωγής bluesman, Νικ Γκραβενίτης
ΠΟΝΤΙΚΙ ART | topontiki.gr