Λαχταριστά αφράτα μάφιν που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και ανά πάσα στιγμή, αξιοποιώντας τις μπανάνες που έχετε στην φρουτιέρα σας και δεν έχετε καταναλώσει.
Διακοσμήστε τα με σοκολατάκια, γκοφρετάκια, με σταγόνες σοκολάτας ή αφήστε τα όπως έχουν και απολαύστε τα με το πρωινό σας ή σαν απογευματινό σνακ.
Υλικά για τη Συνταγή
3 ώριμες μπανάνες (περίπου 300 γραμμάρια καθαρισμένες)
1 αυγό μεσαίο
120 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γραμμάρια κουβερτούρα, τεμαχισμένη
90 γραμμάρια βούτυρο
120 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.
2 τσιμπιές αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 γενναίες κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη (μέχρι 40 γραμμάρια)
Μερικά σοκολατάκια ή σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Αρχικά βάλτε σε ένα μπολ τις καθαρισμένες μπανάνες και πολτοποιήστε τις με ένα πιρούνι.
2. Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα τις λιωμένες μπανάνες, το αυγό, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αφρίσουν ελαφρά. Αφήστε στην άκρη.
3. Έπειτα λιώστε την σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί, ανακατέψτε καλά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα και αφήστε το για λίγο στην άκρη να χλιαρύνει.
4. Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά μαζί, δηλαδή το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη κακάο και προσθέστε τα στο μίγμα της λιωμένης σοκολάτας. Ενώστε τέλος με το μίγμα μπανάνας μέχρι να έχετε μια ομοιογενής ζύμη.
5. Αδειάστε το μίγμα στις ειδικές θήκες για μάφιν που έχετε στρώσει με χαρτάκια ψησίματος και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε να στολίσετε με ένα σοκολατάκι από πάνω για διακόσμηση ή με μερικές σταγόνες σοκολάτας πριν το ψήσιμο.
Διαβάστε επίσης:
Ριζότο αλα καρμπονάρα και η τεχνική για εγγυημένο αποτέλεσμα
Ασφαλές (safe) sex on the beach, η μη αλκοολούχα εκδοχή του διάσημου κοκτέιλ
Κέικ γεωγραφίας με σουσαμένια κρούστα και σάλτσα, ταχίνι – σοκολάτα
Cucina Povera | topontiki.gr