«Το ποινικό μητρώο του καθενός είναι καθαρά προσωποπαγές», λέει στο newsit.gr μέσω του δικηγόρου της, Χρήστου Νάστου, η επανομαζόμενη και «βασίλισσα των λούνα παρκ», στην εγκατάσταση της οποίας, είχε σκοτωθεί ένα ανήλικο κορίτσι στον Βόλο το 2019.
Η παραπάνω απάντηση, αφορά στον σάλο που έχει ξεσπάσει ότι δηλαδή πήρε ξανά άδεια για να στήσει λούνα παρκ στη Νεάπολη του Δήμου Λαρισαίων, παρά την αμετάκλητη καταδίκη της για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009, ενώ είναι υπόδικη για τον θάνατο 13χρονης στο λούνα παρκ το 2019 στον Αλμυρό Βόλου.
Η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια φέτος πλειοδότησε σε διαγωνισμό του δήμου Λάρισας για το ετήσιο πανηγύρι στη Νεάπολη που γίνεται το Σεπτέμβριο, για να εγκαταστήσει εκεί λούνα παρκ ιδιοκτησίας της.
Μέσα στους όρους του διαγωνισμού αναφέρεται ρητά ότι απαιτείται η προσκόμιση αντιγράφου ποινικού μητρώου από το οποίο να μην προκύπτει καταδίκη για αδίκημα σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής της δραστηριότητας.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι προφανές; Πώς το ποινικό της μητρώο είναι λευκό, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, αφού η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από τον Ιούνιο του 2017;
«Δεν μπορεί να το πιάσει στο στόμα του κανένας»
«Το ποινικό μητρώο του καθενός είναι αυστηρώς προσωπικό δεδομένο και δεν μπορεί να συζητιέται δημόσια, δεν μπορεί να το πιάσει στο στόμα του κανένας. Όποιος δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα κάποιου μπορεί να διωχθεί ακόμη και κακουργηματικά», απαντάει η βασίλισσα των λούνα παρκ, μέσω του δικηγόρου που την έχει εκπροσωπήσει κάθε φορά που είχε εμπλοκή με τη δικαιοσύνη.
Στην ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων επισημαίνεται ότι η εν λόγω γυναίκα κατέθεσε στον διαγωνισμό όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία ήταν γνήσια, ανάμεσά τους και το αντίγραφο του ποινικού μητρώου στο οποίο αναγράφεται η ένδειξη «ΜΗΔΕΝ», δηλαδή είναι λευκό. Για τον λόγο αυτό αναδείχθηκε νικήτρια, αφού ήταν και η μοναδική πλειοδότρια.
Στο μικροσκόπιο το λευκό ποινικό μητρώο
Πώς «καθάρισε» το ποινικό μητρώο της ιδιοκτήτριας, αφού ακόμη δεν έχει παρέλθει το διάστημα των 8 ετών που προβλέπει ο νόμος για τη διαγραφή καταδικαστικής απόφασης για πλημμέλημα; Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ελέγξουν – μεταξύ άλλων – αν έχει συμβεί κάποιο λάθος γραφειοκρατικής φύσης, είτε στη γραμματεία του Ποινικού Μητρώου, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στη Χαλκίδα.
Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και προκαλούν τρόμο σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος που έχει καταδικαστεί σχετικά με την επαγγελματική του δραστηριότητα, να συνεχίζει ανενόχλητος να συνάπτει συμβάσεις με οργανισμούς του δημοσίου και μάλιστα όταν διακυβεύεται η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα πολιτών.
ΕΛΛΑΔΑ – TheCaller