LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Πρόσκληση ωφελούμενων άστεγων/επισφαλούς στέγασης για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους ΙΙΙ»
    14 Μαΐου 2025
    Ο Δήμαρχος Καρπενησίου στο Ευρωκοινοβούλιο
    14 Μαΐου 2025
    Βανδαλισμός και πάλι στα Καμένα Βούρλα – Πέταξαν κόκκινη μπογιά στο Δημαρχείο
    14 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος: Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος στη Λαμία
    13 Μαΐου 2025
    Έρχεται το 5ο RachesRun– Agroinvest
    13 Μαΐου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    «δε saltarismed!» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
    14 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος: Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος στη Λαμία
    13 Μαΐου 2025
    Ομιλία του καθηγητή John P.A. Ioannidis στη Λαμία: “Αξιοπιστία και διαφάνεια της επιστημονικής βιβλιογραφίας”
    13 Μαΐου 2025
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    10 Μαΐου 2025
    Μουσικές Συναντήσεις – Συναυλία καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας τη Δευτέρα 12 Μαΐου
    10 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    10 Μαΐου 2025
    «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
    10 Μαΐου 2025
    Λαμία: Η ομάδα “Πρόβα” παρουσιάζει την παράσταση “Για ένα πουκάμισο αδειανό…”
    8 Μαΐου 2025
    Λαμία: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη 2025» – Αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα
    25 Απριλίου 2025
    Διάκεια 2025: «Τέχνη, Ποίηση, Ιστορία, Ύμνοι στον Αθανάσιο Διάκο»
    25 Απριλίου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
    Εδιμβούργο
    Εδιμβούργο: H ωραιότερη πόλη της Σκωτίας
    10 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Διχάζει το πείραμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη – Επιστήμονες αλλάζουν τα σύννεφα
    9 Μαΐου 2025
    Πανσέληνος Μαΐου 2025: Πότε είναι το «Φεγγάρι των λουλουδιών»
    8 Μαΐου 2025
    Σπάνιο φαινόμενο σε πολλές ελληνικές παραλίες – Τι είναι οι περίεργοι καρποί που ξεβράζει η θάλασσα
    7 Μαΐου 2025
    Το σεξ, οι νυχτερίδες και οι βάτραχοι – Η απίστευτη σύνδεση
    1 Μαΐου 2025
    Καρχαρίες σε ελληνικές παραλίες – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε και εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας (Βίντεο)
    24 Απριλίου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Ο Φάμελλος συνεχίζει πρωτοβουλίες και προσκλητήρια – Η Νέα Αριστερά αποφασίζει για πρόεδρο, απορρίπτοντας τη «συνεργασιολογία»​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Κρίσιμος ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του προστάτη και καρκίνου του μαστού​​
14 Μαΐου 2025
Πέντε «tips» για καθαρό ψυγείο χωρίς χαλασμένα τρόφιμα και μικρόβια​​
14 Μαΐου 2025
Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν σε λυγμούς οι κόρες του ζευγαριού που προφυλακίστηκε για τη σεξουαλική κακοποίησή τους – «Πρώτο βράδυ που θα κοιμηθούμε χωρίς εφιάλτες»​
14 Μαΐου 2025
ΑΣΕΠ: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στον γραπτό διαγωνισμό​
14 Μαΐου 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας την επόμενη Τετάρτη​
14 Μαΐου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Ο Φάμελλος συνεχίζει πρωτοβουλίες και προσκλητήρια – Η Νέα Αριστερά αποφασίζει για πρόεδρο, απορρίπτοντας τη «συνεργασιολογία»​
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Φάμελλος συνεχίζει πρωτοβουλίες και προσκλητήρια – Η Νέα Αριστερά αποφασίζει για πρόεδρο, απορρίπτοντας τη «συνεργασιολογία»​

18 Ιανουαρίου 2025
Updated 2025/01/18 at 8:36 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το

Μπορεί τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να συγκλίνουν στην κριτική τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «στενά παραταξιακή» ή «κομματική» επιλογή του Κώστα Τασούλα ως επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Contents
Η αριθμητική του ΠτΔΠρωτοβουλία Φάμελλου με φόντο τη συζήτηση για τα προοδευτικά μέτωπαΑποφασίζει η Νέα Αριστερά, ξορκίζοντας τα «ευφάνταστα σενάρια»

Ωστόσο η υπόθεση της Προεδρίας έχει αναστατώσει και το εσωτερικό τους, ιδίως σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, καθώς έχει συνδεθεί και τη συζήτηση της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, την οποία αυτή τη στιγμή αναμοχλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και δη από προνομιακή θέση.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Λούκα Κατσέλη αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, υπό την προϋπόθεση ότι θα την ψηφίσουν και οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς, η οποία όμως έχει έντονους προβληματισμούς στο εσωτερικό της και αναμένεται να αποφασίσει στο επίπεδο της Κεντρικής Επιτροπής της.

Η αριθμητική του ΠτΔ

Αν το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συγκεντρώσει γύρω στις 36 ψήφους, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κινείται κοντά στον αριθμό 40. Εκτός από τους 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Λούκα Κατσέλη αναμένεται να ψηφίσουν 3 ανεξάρτητοι βουλευτές, η Αθηνά Λινού, η Αρετή Παπαϊωάννου κι ο Μανώλης Χουρδάκης. Εκτιμήσεις ότι θα κατευθυνθούν προς την επιλογή Κατσέλη υπάρχουν και για τους -κασσελακικού κλίματος – ανεξάρτητους βουλευτές Γιάννη Σαρακιώτη και Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ υπό ταλάντευση φέρεται η Ράνια Θρασκιά (μεταξύ Γιαννίτση ή Κατσέλη). Αν τελικώς ψηφίσουν και οι 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς τότε η κ. Κατσέλη μπορεί να συγκεντρώσει και πάνω από 40 ψήφους.

Πρωτοβουλία Φάμελλου με φόντο τη συζήτηση για τα προοδευτικά μέτωπα

Με την αριθμητική αυτή να συζητείται εντόνως στο παρασκήνιο, ο Σωκράτης Φάμελλος στο προσκήνιο συνεχίζει τις πρωτοβουλίες με γνώμονα τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Χθες, κατέθεσε στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Κέντρο Αποκατάστασης στο Ίλιον προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας για την επαναφορά του 13ου και 14ου Μισθού στο Δημόσιο, καλώντας τα προοδευτικά κόμματα να στην στηρίξουν.

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά εξέφρασαν χθες οι Παύλος Γερουλάνος και Μιχάλης Κατρίνης, με την Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει επίθεση κατά της Χαριλάου Τρικούπη λέγοντας ότι «έχει συνοδοιπόρους τα κόμματα της δραχμής».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των δύο στελεχών και την αντίδραση της κυβέρνησης, πηγές της Κουμουνδούρου σημείωναν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή με αφορμή την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, παίρνει πρωτοβουλίες στον προοδευτικό χώρο», καθώς «η Βουλή είναι ο προνομιακός χώρος προγραμματικών συγκλίσεων» Εκεί, τόνιζαν, «δίνεται η δυνατότητα της προγραμματικής συνεργασίας όπως έγινε πρόσφατα με την πρόταση για κατάργηση του φόρου ταφής των απορριμμάτων και αντικατάστασής του από εισφορά κυκλικής οικονομίας που θα χρηματοδοτεί την ανακύκλωση αλλά και παλαιότερα με υπερψήφιση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρωτοβουλιών που πήραν είτε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είτε η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Υπογραμμίζουν επιπλέον «είμαστε ανοιχτοί στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, είναι συνεδριακή μας απόφαση, το δείξαμε στην πράξη στην αυτοδιοίκηση στο Δήμο Αθηναίων. Αυτό φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη που βρίσκεται σε σταθερά καθοδική πορεία, γι’ αυτό και προσπαθεί να παρουσιάσει το ενδεχόμενο μία προοδευτικής συμπόρευσης ως κίνδυνο αστάθειας. Αστάθεια προκαλεί η ίδια με την πολιτική της στην ελληνική κοινωνία, αστάθεια είναι να υπάρχει μια ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση χωρίς ισχυρό αντίπαλο πολιτικά και προγραμματικά. Οι φωνές για μία ισχυρή προοδευτική αντιπρόταση είναι πλειοψηφία στη βάση του προοδευτικού κόσμου και θα πληθαίνουν διαρκώς σε όλα τα επίπεδα. Ανοίξαμε τον διάλογο, κάναμε το κάλεσμα. Το πρώτο πεδίο είναι η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχει χρόνος και δυνατότητα αν υπάρχει πολιτική βούληση».

Αποφασίζει η Νέα Αριστερά, ξορκίζοντας τα «ευφάνταστα σενάρια»

Σε ό,τι αφορά τη Νέα Αριστερά, το πιθανότερο αύριο Κυριακή να συνέλθει εκτάκτως και διαδικτυακά η Κεντρική της Επιτροπή με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την εκλογή Προέδρου.

Στο εσωτερικό της φαίνεται να είναι επικρατέστερη η άποψη της υπερψήφισης, με δεδομένο ότι ήδη έναν θετικό τόνο έχουν δώσει οι δηλώσεις Χαρίτση, και δεν υπάρχει κάποιο ισχυρό πολιτικό επιχείρημα για την μη ψήφισή της.

Υπάρχουν όμως ισχυρές αντιρρήσεις από στελέχη που προτείνουν το λευκό, προκειμένου να μην τροφοδοτηθεί η σεναριολογία για τη συνεργασία ή ακόμη και την επιστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ένας βασικός προβληματισμός όλων των στελεχών ωστόσο υπάρχει και η άποψη ότι ακόμη και να μην ψηφίσει την κ. Κατσέλη η Νέα Αριστερά, τα σενάρια αυτά θα τρέχουν ούτως ή άλλως. Με ανακοίνωσή της μάλιστα χθες η Πατησίων έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ένοχο» για την καλλιέργεια των σεναρίων «επανένωσης», είτε με δηλώσεις στελεχών είτε με στοχευμένες διαρροές.

Στο μεταξύ κάποιοι διατυπώνουν και τη σκέψη να αναζητηθεί μια νέα υποψηφιότητα εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, αν και μάλλον είναι αργά.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Αριστερά αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο αυτό που ενοποιεί όλες τις δυνάμεις στο εσωτερικό της, την σκληρή κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εφ’ όλης της ύλης αλλά και ειδικά για την στάση τους απέναντι στην υποψηφιότητα Ράμμου, στους οποίους καταλογίζει την ευθύνη για το ότι δεν προχώρησε, ενώ όπως λένε, θα μπορούσε να ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις συμβολίζοντας το κράτος δικαίου. Και διαμηνύει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια είτε συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ είτε επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ τα οποία χαρακτηρίζει «ευφάνταστα».

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός σε μια λεπτή γραμμή

«Κλείδωσε» ο Νικήτας Κακλαμάνης για Πρόεδρος της Βουλής – Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις

Βουλή: Αναστολή της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» αποφάσισε η Ολομέλεια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr Read More

18 Ιανουαρίου 2025
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρίσιμος ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) στην έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του προστάτη και καρκίνου του μαστού​​
14 Μαΐου 2025
Πέντε «tips» για καθαρό ψυγείο χωρίς χαλασμένα τρόφιμα και μικρόβια​​
14 Μαΐου 2025
Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν σε λυγμούς οι κόρες του ζευγαριού που προφυλακίστηκε για τη σεξουαλική κακοποίησή τους – «Πρώτο βράδυ που θα κοιμηθούμε χωρίς εφιάλτες»​
14 Μαΐου 2025
ΑΣΕΠ: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στον γραπτό διαγωνισμό​
14 Μαΐου 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας την επόμενη Τετάρτη​
14 Μαΐου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξέσπασαν σε λυγμούς οι κόρες του ζευγαριού που προφυλακίστηκε για τη σεξουαλική κακοποίησή τους – «Πρώτο βράδυ που θα κοιμηθούμε χωρίς εφιάλτες»​

14 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Παρατείνεται έως την Πέμπτη η προθεσμία για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις στον γραπτό διαγωνισμό​

14 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας την επόμενη Τετάρτη​

14 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Για ένα κακούργημα και 8 πλημμελήματα κατηγορούνται οι 6 για την επίθεση στη Νομική​

14 Μαΐου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?