LAMIAthema.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    ΕΙΔΗΣΕΙΣΔείξε μου περισσότερα
    Λαμία: Προσπάθησαν να αποσπάσουν 5.000 ευρώ από ηλικιωμένη
    15 Μαΐου 2025
    ΠΑΣ Λαμία
    ΠΑΣ Λαμία: Τα εισιτήρια για τον αγώνα με Παναιτωλικό στις 18/5 στο ΔΑΚ
    15 Μαΐου 2025
    20η σύγκληση Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων με 19 θέματα
    15 Μαΐου 2025
    Β2Β Πωλήσεις, Εξαγωγές & Καινοτομία – Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας
    15 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος: Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος για δεύτερη χρονιά στη Λαμία
    15 Μαΐου 2025
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
    ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΔείξε μου περισσότερα
    «δε saltarismed!» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας
    14 Μαΐου 2025
    Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος: Δωρεάν Δερματολογικός Έλεγχος στη Λαμία
    13 Μαΐου 2025
    Ομιλία του καθηγητή John P.A. Ioannidis στη Λαμία: “Αξιοπιστία και διαφάνεια της επιστημονικής βιβλιογραφίας”
    13 Μαΐου 2025
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    10 Μαΐου 2025
    Μουσικές Συναντήσεις – Συναυλία καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας τη Δευτέρα 12 Μαΐου
    10 Μαΐου 2025
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
    ΑΓΓΕΛΙΕΣΔείξε μου περισσότερα
    Ζητείται προσωπικό από την Protergia για το κατάστημα Λαμίας
    27 Απριλίου 2025
    4 προσλήψεις στο Δήμο Λοκρών
    20 Μαρτίου 2025
    Καμένα Βούρλα: Θέση εργασίας σε γνωστό εστιατόριο
    20 Μαρτίου 2025
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΔείξε μου περισσότερα
    Lemon: H sold-out παράσταση για μία μόνο φορά στη Λαμία
    10 Μαΐου 2025
    «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» από το Εφηβικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης
    10 Μαΐου 2025
    Λαμία: Η ομάδα “Πρόβα” παρουσιάζει την παράσταση “Για ένα πουκάμισο αδειανό…”
    8 Μαΐου 2025
    Λαμία: «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη 2025» – Αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα
    25 Απριλίου 2025
    Διάκεια 2025: «Τέχνη, Ποίηση, Ιστορία, Ύμνοι στον Αθανάσιο Διάκο»
    25 Απριλίου 2025
  • ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑΞΙΔΙΔείξε μου περισσότερα
    Μακρινίτσα: Εκδρομή στο «μπαλκόνι του Πηλίου»
    17 Μαρτίου 2025
    Επτάστομο: Ο νοτιότερος παγετώνας στην Ευρώπη βρίσκεται στην Αγόριανη
    16 Μαρτίου 2025
    Μοναδικές εικόνες από το ρέμα Ορλιάς στον Όλυμπο – Ένας μαγευτικός προορισμός
    16 Φεβρουαρίου 2025
    Parnassos Hiking Club: Πεζοπορική διαδρομή Πλάι
    12 Φεβρουαρίου 2025
    Εδιμβούργο
    Εδιμβούργο: H ωραιότερη πόλη της Σκωτίας
    10 Φεβρουαρίου 2025
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΔείξε μου περισσότερα
    Διχάζει το πείραμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη – Επιστήμονες αλλάζουν τα σύννεφα
    9 Μαΐου 2025
    Πανσέληνος Μαΐου 2025: Πότε είναι το «Φεγγάρι των λουλουδιών»
    8 Μαΐου 2025
    Σπάνιο φαινόμενο σε πολλές ελληνικές παραλίες – Τι είναι οι περίεργοι καρποί που ξεβράζει η θάλασσα
    7 Μαΐου 2025
    Το σεξ, οι νυχτερίδες και οι βάτραχοι – Η απίστευτη σύνδεση
    1 Μαΐου 2025
    Καρχαρίες σε ελληνικές παραλίες – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε και εάν υπάρχει λόγος ανησυχίας (Βίντεο)
    24 Απριλίου 2025
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Reading: Καιρός: Χριστούγεννα με χιόνια, καταιγίδες και σαρωτικούς ανέμους – Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Elena»​
Μοιράσου το
Notification Δείξε μου περισσότερα
Τελευταία Νέα
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 93χρονος που ξυλοφόρτωσε με γροθιές και με μπαστούνι την 86χρονη σύζυγό του – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη​
15 Μαΐου 2025
Η Πολεμική Αεροπορία «χτίζει» υπεροχή με προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, ραντάρ και πυραύλους​
15 Μαΐου 2025
Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στο Κατάρ​
15 Μαΐου 2025
Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους​
15 Μαΐου 2025
Ληστής με 6 ονόματα και «πλούσιο» παρελθόν άρπαξε από τραπεζικές κάρτες μέχρι κλουβί με παπαγάλο – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση του​
15 Μαΐου 2025
Aa
LAMIAthema.gr
Aa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΡΟΗ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΓΕΥΣΗ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    • AUTOκίνηση
    • ΠΑΡΑΞΕΝΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ακολούθησέ μας
LAMIAthema.gr > ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ > ΕΛΛΑΔΑ > Καιρός: Χριστούγεννα με χιόνια, καταιγίδες και σαρωτικούς ανέμους – Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Elena»​
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χριστούγεννα με χιόνια, καταιγίδες και σαρωτικούς ανέμους – Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Elena»​

25 Δεκεμβρίου 2024
Updated 2024/12/25 at 7:26 ΠΜ
Μοιράσου το
Μοιράσου το
Contents
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥΣυστάσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Elena», που πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, «ντύνοντας» πολλές περιοχές με χιόνι.

Για σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων (25.12.2024), η κακοκαιρία «Elena» φέρνει ισχυρές βροχές – κυρίως στα παραθαλάσσια – καταιγίδες στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική Στερεά, τη νότια Εύβοια και τις δυτικές Κυκλάδες.

Αναμένονται χιονοπτώσεις στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές από το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το απόγευμα στη Θράκη, το Θρακικό, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ

Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο η κακοκαιρία στη χώρα μας θα βρίσκεται σε ισχύ και τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά προβλέπονται:

1. Την ημέρα των Χριστουγέννων ισχυρές βροχές και κυρίως στα παραθαλάσσια καταιγίδες, στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τα Δωδεκάνησα, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νοτιότερα τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου (περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), την Ανατολική Στερεά,2. Τη 2η ημέρα των Χριστουγέννων (Πέμπτη 26/12) ισχυρές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (κυρίως περιοχή Φθιώτιδας – Βοιωτίας), τις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και βόρειες) και από το μεσημέρι στην Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το απόγευμα των Χριστουγέννων στη Θράκη, το Θρακικό, το βορειοανατολικό Αιγαίο και τις Σποράδες, ενώ από τις πρωινές ώρες της 2ης ημέρας των Χριστουγέννων (26/12) βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στις προαναφερθείσες περιοχές καθώς και στην Εύβοια και τα νότια τμήματα της Χαλκιδικής.Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το διήμερο 25/12 και 26/12, στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές από το απόγευμα των Χριστουγέννων και την Πέμπτη στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Την Παρασκευή 27/12 τα φαινόμενα (βροχές – χιονοπτώσεις) θα παρουσιάσουν εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές, αλλά στο Αιγαίο και κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα συνεχίσουν να πνέουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.

Συστάσεις της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες

Την προσοχή των πολιτών εν όψει της κακοκαιρίας που αναμένεται τις μέρες των Χριστουγέννων επέστησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, καθώς όλοι οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ επεσήμανε ότι πρέπει… να ξέρουν να βάζουν τις αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα και φυσικά να ξέρουν πώς θα τα «φορέσουν» στα οχήματά τους.

«Δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο ότι έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητο. Και αν έχουμε, δεν είναι αυτονόητο ότι ξέρουμε να τις φοράμε στα λάστιχά μας αν και εφόσον προκύψει ανάγκη», τόνισε ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε: «Βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες πληρότητες στα καταλύματα χειμερινών προορισμών, εξακολουθώ να πιστεύω ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και ότι μπορούμε να χαρούμε όμορφες στιγμές και το καλοκαίρι και τον χειμώνα.

Θα ήθελα αυτό να γίνει με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα. Δηλαδή, αν σε ένα κομμάτι της εθνικής οδού, που είναι σε υψόμετρο, χιονίσει και ένα αυτοκίνητο δεν έχει αλυσίδες ή ένα βαρύ όχημα “διπλώσει” θα προκαλέσει προβλήματα σε απόσταση χιλιομέτρων. Καλό θα είναι να κάνουμε μια οικογενειακή εκδρομή με τους φίλους μας, αλλά πρέπει να είμαστε εξοπλισμένοι με όλα αυτά και παρακαλώ θερμά ειδικά γι’ αυτές τις ημέρες».

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To άρθρο Καιρός: Χριστούγεννα με χιόνια, καταιγίδες και σαρωτικούς ανέμους – Σε εξέλιξη η επέλαση της κακοκαιρίας «Elena» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Read More

Ελλάδα – NewsIT

25 Δεκεμβρίου 2024
Μοιράσου το άρθρο
Facebook TwitterEmail Print
Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 93χρονος που ξυλοφόρτωσε με γροθιές και με μπαστούνι την 86χρονη σύζυγό του – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη​
15 Μαΐου 2025
Η Πολεμική Αεροπορία «χτίζει» υπεροχή με προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, ραντάρ και πυραύλους​
15 Μαΐου 2025
Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στο Κατάρ​
15 Μαΐου 2025
Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους​
15 Μαΐου 2025
Ληστής με 6 ονόματα και «πλούσιο» παρελθόν άρπαξε από τραπεζικές κάρτες μέχρι κλουβί με παπαγάλο – Βίντεο ντοκουμέντο με τη δράση του​
15 Μαΐου 2025
- Advertisement -
Ad image

You Might Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 93χρονος που ξυλοφόρτωσε με γροθιές και με μπαστούνι την 86χρονη σύζυγό του – Του ασκήθηκε ποινική δίωξη​

15 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Η Πολεμική Αεροπορία «χτίζει» υπεροχή με προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη, ραντάρ και πυραύλους​

15 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Θοδωρής Κυριακού στο δείπνο προς τιμήν του Ντόναλντ Τραμπ στο Κατάρ​

15 Μαΐου 2025
ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Στις 3 Ιουνίου η απόφαση του Εφετείου για τους 21 κατηγορούμενους​

15 Μαΐου 2025
Facebook Instagram

Το νέο ενημερωτικό portal της Λαμίας και ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.
Ειδήσεις από την Λαμία, την Φθιώτιδα, όλη τη Στερεά, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΒΙΒΛΙΟ

MUST

  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΓΕΥΣΗ
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Όθωνος 1, Λαμία
  • 2231022277, 6908395648
  • lamiathema@gmail.com
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

©2020 - 2025 LAMIAthema.gr / Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος | 19CLOUDS PRODUCTION

Removed from reading list

Undo
AdBlock Detected
Our site is an advertising supported site. Please whitelist to support our site.
Okay, I'll Whitelist
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?