«Μαύρη σελίδα» για τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε σε γραπτή της δήλωση η Αφροδίτη Λατινοπούλου τη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά.
Σε γραπτή δήλωσή της, η πρόεδρος της «Φωνής της Λογικής» αναφέρει πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σηματοδοτεί τη μετατροπή της ΝΔ «από ένα διάφανο, δημοκρατικό κόμμα που προάγει τον διάλογο, σε έναν αυταρχικό πολιτικό φορέα».
«Δυστυχώς η σχέση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις πατριωτικές-εθνικές και anti-woke θέσεις, επισήμως τελείωσε»,
Η γραπτή δήλωση της Λατινοπούλου:
«Κ. Πρωθυπουργέ δεν μπορείτε να διαγράψετε έναν πρώην Πρωθυπουργό που κράτησε την Ελλάδα όρθια το 2012-2015. Έναν ηγέτη που η βάση της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε στην προεδρία του κόμματος.
Δυστυχώς η σχέση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις πατριωτικές-εθνικές και anti-woke θέσεις, επισήμως τελείωσε.
Παρελθόν αποτελεί ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγετικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με προσωπική απόφαση όνειδος του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αφορμή στάθηκε η αντίθεσή του στη μυστική διπλωματία που ασκεί η κυβέρνηση του με την Τουρκία, όπως αποκάλυψε ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος, κατά την υποβολή της παραίτησης του. Μήπως ενόχλησε ότι Α. Σαμαράς ζήτησε το προφανές, τη παραίτηση του Υπ. Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτη;
Ή μήπως ενόχλησε τον κ. Μητσοτάκη η πρόταση του Α. Σαμαρά να έχουμε έναν δεξιό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως τον Κώστα Καραμανλή; Θυμίζουμε άλλωστε την αριστερή επιλογή της κας Σακελλαροπούλου που έκανε ο κ. Μητσοτάκης για ΠτΔ έναντι του εν ενεργεία Προκόπη Παυλόπουλου.
Σήμερα γράφτηκε μια μαύρη σελίδα για τη ΝΔ, τις αρχές και τις αξίες της. Από ένα κόμμα διάφανο, δημοκρατικό και ανεκτικό στο διάλογο, κατέληξε σε ένα αυταρχικό κόμμα – one man show – του Κ. Μητσοτάκη με δυσανεξία στο διάλογο και πάνω απ’ όλα στην ίδια τη Δημοκρατία».
Διαβάστε επίσης:
Διαγραφή Σαμαρά: Κανένα σχόλιο από Καραμανλή – Το Μαξίμου διαχωρίζει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς
Διαγραφή Σαμαρά: Θρυαλλίδα η προσέγγιση με Τουρκία – Ο διάλογος και η «αποθράσυνση της Άγκυρας»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | topontiki.gr