Μια συνταγή για τους λάτρεις της πίτσας, ιδανική για ένα παιδικό πάρτυ, για μια ξαφνική επίσκεψη φίλων αλλά και μια γρήγορη λύση για το βραδινό γεύμα του Σαββατοκύριακου.
Για ευκολία χρησιμοποιήστε το έτοιμο μίγμα για πίτσα ή αν έχετε περισσότερο χρόνο ετοιμάστε το δικό σας σπιτικό ζυμάρι και γεμίστε τις βόμβες με τα υλικά που επιθυμείτε.
Υλικά για τη Συνταγή
500 γραμμάρια έτοιμο μίγμα ζύμης για πίτσα (pizza base mix)
280 ml νερό χλιαρό
20 ml ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι πεπερόνι ή σαλάμι, σε φέτες
1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
Λίγη παρμεζάνα, τριμμένη
Μίγμα βοτάνων, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το μίγμα για πίτσα σε ένα μπολ, ρίξτε το χλιαρό νερό σιγά – σιγά, προσθέστε και το ελαιόλαδο και ζυμώστε με το χέρια σας για μερικά λεπτά ή μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη.
2. Σχηματίστε μια μπάλα, βάλτε την στο μπολ, σκεπάστε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Ξεφουσκώστε τη ζύμη και χωρίστε την σε 8 – 10 μερίδες. Με έναν πλάστη ή με τα χέρια σας, ανοίξτε την κάθε μπάλα ζύμης πάνω στην επιφάνεια εργασίας που έχετε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
4. Αλείψτε το ανοιγμένο ζυμάρι με ένα πινέλο με τη σάλτσα ντομάτας, βάλτε το τυρί και το πεπερόνι ή το σαλάμι σε φέτες. Ενώστε τις άκρες και σφραγίστε τις, πιέζοντας ελαφρά.
5. Τοποθετήστε τις μπόμπες πίτσας σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αλείψτε τις από πάνω με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα και το μίγμα από ιταλικά μυρωδικά.
6. Ψήστε στους 180° C για 12 λεπτά. Σερβίρετε τις μπόμπες πίτσας σε πιατέλα και συνοδέψτε με επιπλέον σάλτσα ντομάτας.
Διαβάστε επίσης:
Σοκολατένιο κέικ ταψιού, Τέξας
Πιλάφι Μπουχάρα, η ουζμπέκικη νοστιμιά με κρέας, λαχανικά και μίγμα 7 μπαχαρικών
Αλμυρά εκλέρ γεμιστά με κρέμα τυρί, ζαμπόν, λιαστή ντομάτα και μανιτάρια
Cucina Povera | topontiki.gr