Ετοιμάζεται μόνο με 4-5 υλικά, είναι εύκολο και γρήγορο, είναι ιδανικό για αρχάριους και μικρά παιδιά και θα ικανοποιήσει κάθε επιθυμία για γλυκό.
Στολίστε το φλιτζάνι με λίγο επιπλέον ρευστό άλειμμα, ένα μικρό μπισκότο, σάλτσα σοκολάτας, ροζέτες σαντιγί ή και μια μπάλα παγωτού και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας.
Υλικά για τη Συνταγή
(Για 1 φλιτζάνι 200ml)
60 γραμμάρια άλειμμα μπισκότο (καραμελοποιημένο μπισκότο lotus biscoff ή spread ταχίνι μπισκότο) + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
60 ml γάλα χλιαρό
35 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 τσιμπιά αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1-2 μικρά μπισκότα (μιράντα, lotus biscoff κτλ.)
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το άλειμμα μπισκότου σε ένα μπολ, στο φούρνο μικροκυμάτων, για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει ρευστό.
2. Προσθέστε στο ίδιο σκεύος το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
3. Θρυμματίστε το 1 μπισκότο και ανακατέψτε το μέσα στη ζύμη.
4. Μεταφέρετε το μίγμα στο φλιτζάνι που θα το σερβίρετε.
5. Ψήστε το στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800watt για 1 ½ – 2 λεπτά, στο airfryer στους 160ο C για 10-13 λεπτά ή τέλος στο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
6. Σερβίρετε το κέικ με μια επιπλέον κουταλιά άλειμμα και 1 μικρό μπισκοτάκι, λίγο σιρόπι, με ροζέτες σαντιγί ή ακόμα και με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Διαβάστε επίσης:
Λαχανοσαλάτα με σταφίδες και πιπεράτο dressing
Μηλόπιτα ψιχουλιαστή (με μπισκοτένια τρίμματα)
Αυγό ψημένο μέσα σε μπαγιάτικο σουσαμένιο ψωμάκι
Cucina Povera | topontiki.gr