Το Lassi είναι ένα αρχαίο ποτό που προέρχεται από την περιοχή Punjab (Βόρεια Ινδία και Ανατολικό Πακιστάν) και ετοιμάζεται παραδοσιακά με γιαούρτι, νερό, μπαχαρικά και μερικές φορές φρούτα.
Η ιστορία αναφέρει ότι ξεκίνησε κάπου γύρω στο 1000 π.Χ. προσδίδοντάς του μάλιστα αγιουβερδικές θεραπευτικές ιδιότητες, αφού ηρεμεί το στομάχι και το μυαλό.
Οι ποικίλες παρασκευές του με φρούτα, όπως το mango lassi, είναι ιδανικές για να προσφέρουν δροσιά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά για τη Συνταγή
3 ώριμα μάνγκο
500 ml γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
Χυμός από 1 λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο
100- 200 ml νερό (προαιρετικά)
Μερικά παγάκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά καθαρίστε τα μάνγκο, κόψτε τα σε μικρούς κύβους και πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ.
Βάλτε μαζί με τον πολτό μάνγκο στο μπλέντερ το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λάϊμ και τη σκόνη κάρδαμου και ανακατέψτε με μερικά πατήματα.
Άν σας φαίνεται πολύ πηκτό, αραιώστε το με 100 – 200 ml νερό. Ρυθμίστε με λίγο επιπλέον μέλι, αν επιθυμείτε.
Σερβίρετε σε ποτήρια με πάγο, πασπαλίζοντας με λίγο κάρδαμο και στολίζοντας με φύλλα μέντας.
Διαβάστε επίσης:
Σουφρωτή μηλόπιτα με φύλλο κρούστας και κρέμα ζαχαροπλαστικής
Γεμιστή φοκάτσια της στιγμής, στο τηγάνι
Αφράτα μάφιν σοκολάτας – μπανάνας
Cucina Povera | topontiki.gr